Kitty Nieuwendijk

Kitty is geboren op 14-12-1966 als jongste telg en enige dochter van Jan Nieuwendijk en Bep Sloothaak. Zij groeide op in de Chrysantenlaan met haar broertjes Rob, Edwin en Charles. Haar broertje Rob is verongelukt toen hij 9 jaar was. Het verlies van haar broertje heeft grote impact gehad op het jonge gezin. Kitty woont in Bromelialaan met haar drie kinderen Tom, Dennis en Jet Wesselingh.

Zij maakt schilderijen "intuïtief, niet bedenken, gewoon beginnen en je verbazen over wat je handen je brengen, soms wordt het een afspiegeling van emoties, verlangens en dromen".
Bij gebrek aan een tekentalent en gezien de ongeduldigheid van Kitty (grote stappen, snel thuis) viel zij helemaal voor de abstracte schilderkunst.

Op 45-jarige leeftijd raakte zij overspannen, zij bleek veel emoties binnen te hebben gehouden. Het verongelukken van haar broer heeft veel invloed op haar ontwikkeling gehad. Schilderen is voor Kitty een manier van uiten en ontspannen.

In juni 2015 staat zij voor de derde keer op de kunstroute van Uithoorn, in de lente en op de winterfair bij Duo Plant. Bij de laatste Kunst & Ambacht route in 2014 stond zij in haar eigen dorp De Kwakel. Mocht je op het idee komen om een eigen schilderij te maken: Kitty geeft ook persoonlijke workshops. Haar mailadres is: kittynieuwendijk@gmail.com