Ton Plasmeijer

Ton Plasmeijer (De Kwakel, 15-1-1951, woont nu in Bovenkerk)
Ton is de zoon van Jan en Stien Plasmeijer van de Boterdijk, hij komt uit een gezin van 10 kinderen. Het beroep van zijn vader was groente- en bloemenkweker.
Ton heeft de opleiding timmerman gevolgd op de LTS Sint Joseph te Uithoorn. Na deze opleiding is hij werkzaam geweest in De Kwakel, Uithoorn, Amstelveen en Amsterdam. Hierna heeft hij bouwkunde gestudeerd en in 1982 hiervoor geslaagd.
Van1982 tot 2012 is hij werkzaam geweest als bouwkundig opzichter en technisch adviseur bij woningcorporaties in Amsterdam.

In 1991 begon hij met tekenen en schilderen. In de loop der jaren heeft hij diverse lessen gevolgd bij de Volksuniversiteit o.a. les bij Dirk Annokee, Edgar Jansen, Ronald Terpstra, Rob Kamela en Kees van Aalst. Verder heeft Ton Workshops Aquarelleren gevolgd en is hij deelnemer aan het Open Atelier bij stichting SAKB Amstelveen

Zijn schilderijen zijn Realistisch. Onderwerpen zijn o.a. roofvogels, indianen, clowns en portretten in pastel naar model. Hij houdt ervan realistische schilderijen te maken, het menselijk wezen blijft hem intrigeren. De Kleurpastel techniek in de portretten is boeiend, maar ook moeilijk om rake lijnen te zetten. Momenteel werkt hij driedimensionaal, fotografeert en maakt beelden in hout en steen. Andere hobby's zijn: wandelen, reizen, fietsen, film en muziek. Als verzamelaar spaart hij oude ansichtkaarten van 1890 t/m 1940 van Amsterdam.
Ton signeert zij werken als Plato, dat is afgeleid van Plasmeijer Ton. Heeft u naar aanleiding van zijn werken vragen o.a. of het te koop is of wilt u gewoon reageren? Dan kan dat via tonplasmeijer@gmail.com
Wilt u een kijkje nemen op zijn website, ga dan naar: https://tonplasmeijer.exto.nl