Vera Korthals-Tunnissen

(Amsterdam 1936 - De Kwakel † 4 augustus 2010)

De natuur is zo mooi om te schilderen.....Vera Korthals- Tunnissen is in 1936 in Amsterdam geboren. In de winter van het laatste oorlogsjaar, de zogenaamde 'hongerwinter', verbleef ze samen met haar broertje en zusje in De Kwakel. Na de oorlog logeerde zij nog vaak bij de familie Voorn aan de Drechtdijk. "Toen ik in Amsterdam mijn man leerde kennen en we in 1962 trouwden, zagen we dat er in De Kwakel woningen werden gebouwd in De Kuil. Daar hebben we toen een woning kunnen kopen. Sindsdien woon ik in het mooie dorp De Kwakel", aldus Vera. In 2000 verhuisde zij van de Fresialaan naar de nieuwe seniorenflat in de Hortensialaan.
Begin jaren 80 begon Vera met schilderen, gewoon als hobby. Bij Stichting CREA in Uithoorn volgde zij jarenlang cursussen om zich schildertechnieken eigen te maken. Zij heeft lange tijd les gehad van Jan Nijland en daarna schilderde zij bij Gon Hageman, gewoon op zolder.
Haar werk vertoont weliswaar een grote diversiteit, maar Vera schildert het liefst aquarellen. "Ik zag op een goed moment een prachtige Magnolia staan in iemands tuin. Ik heb toen aangebeld en gevraagd of ik een klein takje mocht hebben om na te schilderen. Dat mocht. De natuur is zo mooi om te schilderen........."