Canada - Fam. Meijer - Reurings

Ik ben Carola Reurings, geboren op 21 februari 1971 op de Boterdijk 126 in De Kwakel. Ik ben de jongste van Riet en Tinus Reurings. Mijn oudere zussen zijn Annette en Sandra.

Ik ben getrouwd met Cefas Meijer (uit Kudelstaart) en wij hebben twee kinderen: zoon Luke (1998) en dochter Suzanne (2001). Tot 2004 woonden wij in de Oranjelaan in Uithoorn. Niet zo ver weg dus van De Kwakel en gewoon huisje, boompje, beestje.
Cefas heeft zijn groot rijbewijs en op een dag zagen wij een advertentie dat je gewoon kan trucken in Canada. Dat sprak ons erg aan. Op school hadden wij Engels geleerd en dus verkochten wij onze spulletjes.

Wij kwamen terecht in de provincie New Brunswick. In eerste instantie in Waterville, bij een paardenboerderij. Ons eerste huis stond zo ver weg van de paardenverblijven dat je het niet eens kon zien!

Na een jaar hebben we een huis in Woodstock, New Brunswick gekocht, waar wij nu nog steeds wonen. New Brunswick is de enige provincie in Canada met officieel twee talen (Engels en Frans), maar waar wij wonen wordt voornamelijk Engels gesproken.

In eerste instantie werkte ik als schoonheidsspecialiste in een salon, maar omdat je vooral weekenden en avonden moet werken en Cefas zijn eigen transportbedrijf begon waarbij hij zelf lange ritten door Canada en de USA doet, was dat niet ideaal. Ik werk nu op een school als EA (educational assistent) en ben dus vrij als de kinderen vrij zijn.

Het onderwijssysteem hier kent het zogenaamde “inclusion”, wat inhoudt dat alle kinderen van een bepaald leerjaar in dezelfde klas zitten, ongeacht intelligentie of geestelijke of lichamelijke handicap. Daardoor is er uiteraard extra hulp nodig, de EA.

Elk jaar komen mijn ouders op visite, wat helemaal toppie is en dan hoor ik alle nieuwtjes uit De Kwakel. Verder hebben we nog vrienden in De Kwakel waar we gelukkig nog contact mee hebben. Helemaal goed is facebook, alsof ik een rondje door het dorp fiets!