Oostenrijk - Martien en Maria Zijerveld

Martien Zijerveld, zoon van Ruud Zijerveld en Anna Vlasman, is getrouwd met de Oostenrijkse Maria Wechelberger en woont in het plaatsje Weer, op ongeveer 20 km afstand van Innsbruck in Tirol, Oostenrijk. Zij hebben 3 zoons, waarvan een in Nederland is geboren.

Martien werd geboren op de Drechtdijk 14, als zoon van een gezin van 3 jongens en 4 meisjes. Een kwekersgezin, wat inhield: na schooltijd de tuin in om te helpen.

Na verloop van tijd namen de broers het bedrijf over van vader en moeder en begonnen in bloemen. Later kochten ze ook het bedrijf van de familie Van Zaal.

1969-1989 - Maar na 3 jaar miste Maria haar Heimat zo, dat ze besloten om in Oostenrijk een nieuw bestaan op te bouwen. Martien begon (natuurlijk) met het verzorgen van plantjes, maar is later bij een meubelfabriek zijn kost gaan verdienen en is dat blijven doen tot 1989.

Onderwijl bouwde hij grotendeels zelf hun eigen chalet met 4 verdiepingen, met een prachtig balkon over de hele breedte van het huis waarop die typische, fleurige Oostenrijkse bloembakken vanzelfsprekend niet ontbreken.

Pension in Weer (Tirol)

Een deel van het chalet deed dienst als pension. Maria regelde hier de hele boel. Door de jaren heen zijn er heel wat Kwakelaars te gast geweest. Het pension is tegenwoordig geheel als huis in gebruik. Hun oudste zoon woont er nu met zijn vrouw en 2 kinderen.

Natuurlijk zijn zijn 3 kleinkinderen zijn lust en zijn leven. Maar daarnaast heeft Martien veel plezier in zijn bloemen- en groentetuin. Tot zijn spijt (Martien heeft altijd graag motorfiets gereden) staat de motor stil in de garage. Martien Zijerveld, een Kwakelaar in Oostenrijk, waar hij het goed naar zijn zin heeft en die nog heel veel weet over zijn geboortedorp.


St.De Kwakel Toen & Nu 2008