Rijpwetering - Annie Maijenburg

"Er werd me gevraagd een stukje over ons, Leo en Annie van Es uit Rijpwetering, te schrijven. Ik, Annie Maijenburg, dochter van Piet en Corrie Maijenburg, geboren in 1944 op de Boterdijk en mijn man Leo van Es, geboren te Oude Wetering in 1940, zoon van Piet en Veronica van Es. Wij zijn getrouwd op 27 januari 1967 en gingen wonen in Rijpwetering, een rustig dorpje vlak bij de Kagerplassen en de Braassemermeer op 10 km afstand van Leiden.

Wij kregen samen 3 zonen. Perry, 39 jaar, is getrouwd met Lea, samen hebben ze 6 zonen. Marc, 36 jaar, getrouwd met Nathalie, samen kregen ze 3 zonen en René, 31 jaar is nog single. Perry en Marc hebben allebei een HBO opleiding gevolgd en hebben een goede baan. René werkt in de bouw en is een avondopleiding HBO voor journalistiek aan het volgen, dus wij zijn wel trots op onze jongens.

In De Kwakel zat ik op de handbal bij KDO en op de gym bij DWS. In Rijpwetering ben ik al gauw lid geworden van de gymvereniging Harambee, waar ik al snel gestrikt werd voor een bestuursfunctie alsmede voor een functie bij Drieluik, een over-koepelend orgaan van alle verengingen.
Dit was opgezet om een paar keer per jaar enkele spellendagen voor de kinderen te organiseren. Dat heb ik 10 jaar gedaan.

1960-61 KDO Handbal Kampioen - Staand v.l.n.r. Corrie Voorn (Jan), Annie Voorn (Cor), Joke de Blieck (Jan), Riet Zeldenthuis (Hein), Tonnie Klijn en Lies Maas (Piet). Middenin: Brigitte Hogenboom (Arie) Voorste rij v.l.n.r. Annie Maijenburg (Piet), Annie Voorn (Goof), Corrie Voorn (Han), Tiny Verlaan (Cees) en Corrie den Haan (Anton).

Ik ben al 23 jaar lid van ons gemengd koor en zit 15 jaar in het bestuur als penningmeesteres. Ook ben ik contactpersoon bij de Pastor om de liedjes uit te zoeken die wij ‘s zaterdags moeten zingen. In de jaren negentig 6 x de vierdaagse in Nijmegen gelopen, wat een geweldig evenement is, maar vanwege een blessure aan mijn voet kan ik hem helaas niet meer lopen. Ook ben ik 12 jaar op wintersport geweest in Oostenrijk met 5 dames met de trein of bus. In jan 2006 op wintersport in Noorwegen geweest met Leo en mijn zoon René. Ik werk 33 jaar op de basisschool De Kinderbrug als interieurverzorgster. Dit doe ik 6 uur per week. Ik werk daar met 3 collega’s en we gaan op naar de 35 jaar. Voor de voetbalvereniging ROAC ‘79 was ik elke week voor het 1e en 2de elftal de kleding en elke maandagmorgen maak ik met nog 3 collega’s de kantine schoon en eens in de maand sta ik achter de bar bij de jeugd op zaterdag. Leo en onze 3 zoons zijn lid geweest bij ROAC’79. Onze zoon Perry heeft 16 jaar in het 1e elftal gevoetbald en nu zijn onze kleinzoons weer actief bij ROAC ‘79.

Leo heeft de laatste 18 jaar bij Hilverda in de bloemenveiling in Aalsmeer gewerkt. Toen hij 60 werd ging hij in de VUT. Zijn grootste hobby is het kweken van vogels. Dit doet hij al 40 jaar lang. Hij kweekt o.a. kanaries, zebravinken, Turquoisine [parkiet] en tropische vogels. Afgelopen jaar is hij in Apeldoorn Nederlands kampioen geworden met een Turquoisine en ook bij zijn eigen club de Diamantvink won hij het bondskruis. Leo heeft ook 12 jaar in het bestuur van De Diamantvink gezeten. Verder heeft Leo een volkstuin waar hij het heerlijk vertoeven vindt. In de zomer gaan we samen vissen en maken er een wedstrijd van wie de meeste vis vangt. Samen trekken wij erop uit om te fietsen en te wandelen en af en toe lekker te shoppen. Wij zijn allebei gezond en hopen dat lang te mogen blijven.

Dit jaar hebben we de kermis en braderie weer bezocht na ongeveer 40 jaar. We hebben zoveel oude bekenden ontmoet, meiden waar je jaren mee op de handbal KDO en gymvereniging DWS hebt gezeten. Het leek “memories” wel, dankzij mijn broer Tom, want sommige mensen had ik echt niet herkend. Ja, we zijn allemaal een jaartje ouder geworden."


St.De Kwakel Toen & Nu 2008