Spanje - Joël en Julie Bartels

Mijn naam is Joël Bartels en ik ben de zoon van Dick Bartels en Annie Bartels Hoogerwerf die woonachtig zijn op de Boterdijk 86. Ik ben geboren op 31 mei 1970 als 2e kind, na zus Connie (1967 en nu ook in Spanje wonend) en voor broer Daan (1976).

Na 10 jaar in Amsterdam gewoond te hebben vertrekken we, mijn vrouw Julie en ik, in 2003 naar Spanje. Het doel is Granada en de bergen van de Sierra Nevada. Een Bed&Breakfast of een camping, in ieder geval moeten we de eerste 2 jaar bloedig zoeken naar een geschikte locatie of terrein, want het is achteraf toch niet zo makkelijk.

Ondertussen start ik ook de klusbus en met succes, en Julie gaat aan het werk op de taalschool in Granada. En terwijl we toch al niet stil zitten komt er in februari 2005 ook nog eens een kleine Bartels, Noa, op de wereld.

In Güéjar Sierra, een prachtig klein bergdorpje in de Sierra Nevada, op steenworp afstand van Granada en de skipistes, vinden we uiteindelijk een prachtig plekje om te leven en een B&B te beginnen. Het huis dat op het land staat is erg armoedig en in slechte staat en heeft een grondige verbouwing nodig.

 

In de zomer van 2005 beginnen we met de verbouwing en in juli 2006 verhuizen we van het huurhuis naar de benedenverdieping van het huis. Vandaaruit bouwen we de bovenverdieping om tot 3 luxe gastenverblijven met elk een eigen badkamer, een mooi gemeenschappelijk zonneterras en keukentje. In september 2007 worden de deuren geopend voor de gasten, die al vanaf dag één op de stoep staan. Het huis is nog niet klaar of Julie verwacht al weer een broertje voor Noa en in april 2008 wordt de kleine Ruben geboren. Ik ga weer aan het werk met de klusbus, wat ondertussen is uitgegroeid tot een goedlopend klein constructiebedrijfje en Julie runt de B&B en zorgt voor de kindjes. We hebben het erg druk, maar genieten ook met volle teugen van de prachtige omgeving, de vriendelijke

Spanjaarden en het klimaat. Güéjar Sierra is een heerlijk bruisend bergdorpje vlak bij Granada en midden in de bergen van de Sierra Nevada. De belangrijkste inkomstenbron voor de bewoners is de Sierra Nevada, het skigebied maar ook het onderhoud van het Nationaal Park. Daarnaast uiteraard de horeca, hotels, restaurants en barretjes. Het hele jaar door hoor je het water stromen, is het groen en fris. In de zomer is het natuurlijk wel warm, maar door de ligging, op een hoogte van 1100m, blijft het ´s nachts koel, waardoor het overdag ook prima vol te houden is. Guejar Sierra is een prima basis voor een bezoek aan Granada en het Alhambra, om prachtige wandelingen of fietstochten te maken, te zwemmen of kanoën in het meer, zelfs te skieen, van december tot en met april, of een heerlijke dag naar het strand te gaan (Costa Tropical is op 1 uurtje rijden).

Voor meer informatie over onze B&B kijk op www.arroyodelagreda.com

Wie weet tot ziens in onze B&B!

Julie en Joël Bartels

Casa Rural Arroyo de la Greda
camino de Maitena nº 36
18160 Güéjar Sierra
Granada - España
0034 958 48 44 61
0034 670 028 339
info@arroyodelagreda.com