Spanje - José Voorn

Mijn naam is José Voorn en ik ben een echte Kwakelse. Geboren op de Boterdijk, dochter van Han Voorn en Cor de Groot.

Ik heb 16 jaar in de winkel gewerkt. Eerst bij Piet van het Hart en later bij Corry en Theo Pietersen. In 1988 ben ik getrouwd met José Luis Zamora. Wij hebben 2 kinderen: Esteban van 15 en Patricia van 12 jaar.

In november 1989 zijn wij naar Spanje verhuisd. José Luis wilde altijd al iets voor zichzelf beginnen, maar wel in Spanje, want in Nederland was het moeilijk. Wij wonen in het dorp Churriana en dat ligt tussen Malaga en Torremolinos in. Ik heb het hier best naar mijn zin, de mensen zijn open en aardig en hier kijken ze nog niet zo op de klok. Dat kan ook niet als het in de zomer 35 tot 40 graden is.

De eerste 5 jaar werkte José Luis in een restaurant en op het vliegveld. Toen vonden we een geschikt lokaal om een eigen zaak te beginnen. Het werd een steakhouse met de naam RODEO. De eerste jaren waren wel moeilijk. We hadden inmiddels kleine kinderen en ik kon dus niet in de zaak helpen. Het restaurant ligt dicht bij het strand in Benalmaldena Costa.
We hebben veel vaste klanten en in de zomer komen er altijd erg veel toeristen, vooral veel Engelsen en Ieren. José Luis staat in de keuken en heeft de zorg voor het vlees. Het vlees komt in grote stukken aan en wordt pas in stukken gesneden als de klanten er om vragen, dus vers en niet uitgedroogd. We hebben ook struisvogelvlees. Daar is veel vraag naar.
Het is heel gezond en heel mals. José Luis staat in de wijde omgeving bekend om zijn goede kwaliteit vlees en hoe hij het bereidt. "Het beste steakhouse van de Costa del Sol" worden wij wel genoemd!

Wij hebben 2 Hollandse serveersters en 1 kokkin. In het restaurant wordt Engels en Spaans gesproken. De zaak bestaat nu 12 jaar en we draaien heel leuk. 's Zondags helpen de kinderen en ik een handje mee.
In de zomer ben ik er wel meer om te helpen, want dan zijn de kinderen 3 maanden thuis vanwege de schoolvakanties. Ik zou zeggen, kom een keer langs om het vlees te proberen. Zoals gezegd, ik heb het hier goed naar mijn zin. Weer terug naar Nederland zit er niet in: de kinderen zijn hier geboren en getogen. Ik ben al 7 jaar niet meer in Nederland geweest, familie en vrienden komen regelmatig hier heen. En de nieuwtjes hoor ik meestal toch wel als eerste! Daarom ook vind ik jullie website ook zo leuk, je komt er van alles over De Kwakel tegen.

Het adres van het restaurant is:
Restaurant RODEO
A.v.d.a. Antonio Mac hado 96
Pueblo quinto, local 14
29630 Benalmadena Costa
Tel. 952566030