Spanje - Koen en Conny Bartels

Wij zijn Koen van 't Hart & Conny Bartels. Beiden afkomstig van de Boterdijk in De Kwakel.
Jaar in jaar uit gingen wij op vakantie naar het Spaanse binnenland. Uiteindelijk misten wij echte bergen in De Kwakel en dat was voor ons een reden om de grote stap te maken.
In februari 2004 verhuisden wij van de drukke Randstad naar Almazán in de provincie Soria; een klein stadje op de dunbevolkte, noordelijke hoogvlakte.

De eerste jaren besteedden wij aan de verkenning van Soria en volgden wij diverse cursussen. Wij zijn nu natuurgids en hebben ons gespecialiseerd in: eetbare planten & paddenstoelen en roofvogels. Tevens gaven wij kookworkshops met het thema: eten uit de natuur. Op locatie verzorgden wij wandelingen met plantendeterminatie waarna de workshop plaatsvond waarin we kookten met o.a. wilde planten, bloemen, vruchten, noten en paddenstoelen.
Wij hebben onze gasten kunnen verwonderen met al het moois dat Soria te bieden heeft en vonden het heerlijk om te doen.

In 2016 gooiden wij het roer om, inmiddels wonen wij in Ronda. Een mooi stadje in de provincie Malaga. Buiten de nabijheid van 3 prachtige natuurparken is ook Ronda een attractie op zich: de oude stad is fraai gelegen aan beide kanten van een diepe kloof waar de rivier Guadalevín doorstroomt, sinds 1793 is de kloof overspannen door de ‘nieuwe brug’: de spectaculaire vergezichten trekken veel toeristen.

Conny biedt als natuurgids (naar gelang het seizoen) diverse activiteiten ‘Rond Ronda’ en Koen werkt als leraar Engels op een privé academie.

Met vriendelijke groeten vanuit Ronda,
Conny & Koen.