Zeilen rond de wereld - Monique en Paul

Na bijna 20 jaar met veel plezier in de Kwakel te hebben gewoond, kwam ik de man van mijn leven tegen en verhuisde naar het noorden des lands...Harlingen! Paul heb ik ‘gevonden' op internet en het zinnetje waardoor ik op zijn profiel reageerde was de afsluitende zin : "En mijn grootste droom is om een wereldreis te maken met een zeilboot". Ik dacht nooit antwoord te krijgen en reageerde eigenlijk voor de gein met: "Wanneer gaan we??". 4 jaar later trouwden we en een jaar later vetrokken we voor onze trip rond de wereld met de FULL CIRCLE ons prachtige zeilschip.
Ondertussen zijn we alweer bijna 1½ jaar onderweg. Eerst langs de Europese kust afzakken tot aan Portugal. De Atlantische Oceaan over met tussenstops op Madeira, de Canarische eilanden en de Kaapverdische eilanden. Twee weken voor de kerst kwamen we aan op Barbados. Dus onze 1e kerst en oud-en-nieuw in korte broek bij 30 graden!!

Ondertussen hebben we al flink veel eilanden in het Caribische gebied gezien en het is hier zo relaxed, mooi en afwisselend dat we besloten hebben nog een jaartje hier in de rondte te varen. Wat het leuke is aan onze reis is dat we met gasten varen. Van de verkoop van ons huis en het spaargeld hebben we ons mooie schip gekocht. Maar geen bergen met geld meer op de bank om een paar jaar weg te blijven. Bovendien vinden we ons zelf te jong om ‘niet meer te werken'. Paul is dit jaar 50 geworden en ik wordt in oktober 50!!

Dus iedereen kan opstappen voor een mooie reis op de Full Circle. Het reisschema staat op onze website. En ook als je geen zin hebt in een zeilreis maar het leuk vind om mij (oud Kwakelaar) en Paul te volgen. We schrijven regelmatig blogs over onze avonturen en belevenissen op de website! Fullcirclesailing.nl
Wil gelijk van de gelegenheid gebruik maken om Ben te complimenteren met zijn mooie website. Echt heel leuk om te lezen!