Update Tourhome De Kwakel - Bert van de Haak in het geel

13 juli 2009

Het was weer gezellig vrijdagavond in het Tourhome. De aanwezigen zagen daar Bert van de Haak in de gele trui zitten en een balende Lejo Hoogervorst. Het verschil tussen de nummer één en twee in het klassement is twee punten en laten dat nu net de punten zijn die Bert aan Cancellara verdiende in de zesde etappe. Bert kwam de dag tevoren naar het Tourhome met Joaquin Rodriguez als tiende op zijn lap. Toen hem echter verteld werd dat deze Spanjaard niet mee doet, zette hij nog snel Cancellara voor hem in de plaats. En laat nu net Cancellara op de tiende plaats eindigen en Bert zijn twee punten voorsprong opleveren. Lejo Hoogervorst is daarentegen wel de trotse drager van de rode trui, de trui voor de man met de meeste extra punten.

Toch moet Lejo ook in dit klassement Bert van de Haak voor zich dulden. Bert kan echter niet twee truien aan en dus valt de eer voor de rode trui nu aan Lejo. Lejo wist al 16 extra punten te verzamelen, Bert van de Haak maar liefst 20. Vorig jaar had de winnaar van de rode trui, Henk Raadschaalders, aan het einde van de Tour evenveel extra punten als Bert nu na een week al heeft. Henk loopt nu om een andere reden rood aan, want hij staat op een teleurstellende 84e plaats. Misschien komt dat door zijn leeftijd, want het valt op dat er een aantal jonge talentvolle voorspellers is opgestaan die zich boven in het klassement nestelen. ‘Beste jongere' is Matthijs van Rijn op de achtste plaats op maar vijf punten van de gele trui.

Hij wordt op de voet gevolgd door jongere Roy Klijn, debutant Joep Voorn, broers Ferry en Timo Kas en winnaar van vorig jaar Joris Voorn. Net als de strijd tussen de jonge Contador en de oude Armstrong in de Tour de France is de strijd tussen de jonge en oude garde in De Kwakel nog zeker niet beslist. Tot de oude garde behoort sinds afgelopen week op zeker kruidenier Berry Schalkwijk. Verraste hij in de proloog nog met 14 punten, donderdagavond verraste hij de aanwezigen met twee dozen moorkoppen ter ere van zijn 50e verjaardag. Met een negende plaats doet hij het als debutant uitstekend. Andere prominenten in de top van het klassement zijn Chris Verhoef (3e) en Adrie Voorn (5e) die beide al eens aan het geel mochten ruiken en beste vrouw Marina van der Hulst (4e). Een andere vrouw, Marga Kouw, pakte één van de grote geldprijzen voor de neus van iedereen weg. Zij wist als enige te voorspellen dat Lloyd Mondory zich in de vijfde etappe in de top tien zou nestelen en ontving daarvoor de Jackpot van € 2,50. Na de rustdag van maandag komt de Tour de France weer rustig op gang, maar of het in het Tourhome ook rustig zal blijven valt te betwijfelen.

Gele trui:

1 Bert vd Haak 52 pnt

2 Leo Hoogervorst 50

3 Chris Verhoef 50

4 Marina vd Hulst 49

5 Adrie Voorn Bal 49

6 Peter Mayenburg 47

7 Alfred vd Belt 47

8 Mathijs v Rijn 47

9 Berrry Schalkwijk 47

10 Roy Klijn 46

11 Bart Jan vd Jagt 46

12 Joyce Mayenburg 46 pnt

13 Joep Voorn 46

14 Fred Smits 45

15 Ferry Kas 45

16 Vincent vd Rotten 45

17 Timo Kas 44

18 Joris Voorn 44

19 Harold v Rijn 44

20 Rob vd Berg 44

94 Ronald in t Veld 27

95 Rik v Zanten 27

Rode Trui:

1 Bert vd Haak 20

2 Leo Hogervorst 16

3 Marina vd Hulst 16

Ploegen:

1 Merck toch hoe Sterck 143

2 Columbus 142

3 Kwak 140

19 Zot Manneke 120

Bron: Tour Home De Kwakel

Naar het overzicht