Tour de Kwakel: Tiger Vlasman slaat zijn slag.

26 juli 2009

Woensdagmiddag was het Tourhome geopend om een bergrit in Frankrijk te volgen. Om de deelnemers eerst wat te laten ontspannen werd het ‘Kwakels Open Golf' georganiseerd. Vlak voor het Tourhome was de ‘tee' geplaatst, waarvan de deelnemers richting Uithoorn mochten meppen. De ‘green' van erve Vlasman bleek te kort, de bal van Timo Kas reikte zelfs tot aan Poldersport. Timo dacht daarmee gewonnen te hebben, maar Berry Groen kwam 's avonds met een bal aanzetten die in het gemeentehuis terecht was gekomen. Het onderzoek naar de eigenaar van deze bal loopt nog.

De winnaar van de voorspellers zat deze woensdagmiddag niet in het Tourhome maar bevond zich bij de finish van deze etappe. Wery Koeleman heeft de renners daar op zijn volgorde van voorspelling doorgelaten, daarmee won hij de dagprijs en besliste de tour in Frankrijk.

Het Kwakelse tourspel kent ook haar gebroeders Schleck, Frank en Andy Voorn. Zij maakten het koploper Lejo Hoogervorst zeer lastig. Joris Voorn mocht zelfs even aan het geel ruiken. Lekker fris, aan het geel waarin Lejo al de hele week trots had rondgereden. Maar vlak voor het afsluitende weekend lijkt Lejo zijn beslissende slag geslagen te hebben. Hij nam vier punten voorsprong op de Voorns en overige belagers. Bij de dames doet Marina vd Hulst het zeer goed, haar enige belaagster Nicole vd Knaap heeft ze ook vier punten los gereden.
Gerard Meekel had deze week een Gouden Lap, daarmee bracht hij de rode trui van Bert vd Haak danig in gevaar. Het verschil tussen de ploegen is verwaarloosbaar. De ploeg Licht van Troost, bestaande uit Gonny Vlasman, Bart-Jan van de Jagt, Bart de Bruin, Frans Kouwenhoven en Rob van de Berg, hoeft daarom nog geen zilverpoets aan te schaffen.

In de onderste regionen gaat de strijd om de rode lantaarn tussen Ronald in 't Veld en Rik van Zanten onverminderd voort. Zij hebben samen evenveel punten bij elkaar als de koploper van Tour de Kwakel. Maar in de echte tour rijden de meeste renners op enkele uren van Contador, geen schande dus. Maar zo een rode lantaarn levert wel weer lucratieve contracten op. De winnaar mag aanstaande donderdagavond het startschot lossen van de Polderloop en de laatste deelnemer over het donker wordende parkoers naar binnen loodsen.
Op de Champs-Elysees worden de prijzen pas echt verdeeld en op vrijdagavond 7 augustus in het Tourhome uitgereikt. Een week later dan normaal omdat er naast de dopingtest ook een, zo wordt gefluisterd, gehoortest zal worden afgenomen.

Gele trui:

1 Lejo Hoogervorst 110 pnt
2 Joep Voorn          106
3 Joris Voorn          106
4 BartJan vd Jagt    104
5 Jacques vd Hulst  104
6 Marina vd Hulst    103
7 Mathijs v Rijn       103
8 Adrie Voorn         102
9 Rob vd Berg        100
10 Eric Zethof         100
11 Nicole vd Knaap 99
12 Bert vd Haak      99

 

13 Peter Mayenburg 99
14 Theo Bartels        98
15 Timo Kas              98
16 Ton Onderwater   97
17 Joyce Mayenburg 97
18 Gerard Meekel     96
19 Jacco Lauwers     96
20 Ferry Kas             96
95 Rik v Zanten         52

Rode Trui:
1 Lejo Hoogervorst 31
2 Bert vd Haak        29
3 Gerard Meekel     27

Ploegen:
1 Licht van Troost  320
2 Witte Raaf           318
3 Batavieren          317
19 Struis                275

Bron: Adrie Voorn

Naar het overzicht