Vier dagen feest in de polder

05 augustus 2009

DE KWAKEL - Het Polderfeest, dat woensdag 29 juli tot en met zondag 2 augustus werd gehouden, is goed verlopen. Joke Meijer, één van de vrijwilligers die zich inzet voor het Kwakelse feest, keek zondagmiddag terug op een geslaagde 34e editie.

,,Het Polderfeest is ‘relaxed' verlopen," aldus Meijer. ,,Dit jaar gebruikten we voor het eerst plastic bekers. Dat scheelde een hoop werk: we hoefden niet meer de glazen op te halen en om te spoelen." Niet alleen vanwege de beker verliep het feest soepel. Ook door de organisatie en inzet van vrijwilligers loopt het feest op rolletjes. ,,We hebben 47 leden die zich inzetten tijdens het feest. Van de helft daarvan helpt ook de partner mee." Al die vrijwilligers zijn onderverdeeld over verschillende ploegen, bijvoorbeeld voor de bar, kindermiddag en artiestenboeking. Een taakverdeling maakt duidelijk wanneer en waar de vrijwilligers aan de slag gaan.
Het Polderfeest is een belangrijk feest voor de Kwakelaars. Ze plannen hun vakantie eromheen. Ook vrijwilligers blijven het festival trouw. Sommigen waren er al vanaf de eerste editie bij. ,,We worden vaak in het voorjaar al gebeld door oud-Kwakelaars, die willen weten waneer het feest begint," aldus Meijer.

Door de kleine schaal van het festival en het dorpse karakter, blijft de sfeer gemoedelijk. Toch heeft de organisatie ervoor gekozen om beveiligers in te schakelen. ,,Omdat je elkaar kent is het lastig om iemand op zijn gedrag aan te spreken. Je komt elkaar toch weer bij de bakker tegen. We huren daarom beveiligers in. Je weet immers nooit hoe het gaat als er drank in de man is. Bovendien geeft het een veiliger gevoel, omdat er ook veel mensen komen die je niet kent." Meijer vindt zelf de familiedag op zondag het leukst. ,,Dan komen er ook veel mensen die niet meer in De Kwakel wonen."

Kijk de fotocollages van Annemarieke Verheij: Zeskamp 01-08-09 en Familiedag 02-08-09  De Foto's kunt u bestellen via >> Verheijfotografie

Bron: Uithoornse Courant

Naar het overzicht