Pianovirtuozen en megaklomp

07 augustus 2009

DE KWAKEL - De vrijdagavond van het Polderfeest verliep dit jaar op een wel heel bijzondere verlopen. De Booming Piano's gaven een optreden, maar daarnaast werd één van de leden van het feestcomité even in het zonnetje gezet.

De Booming Piano's is een oude bekende bij het Polderfeest. Zij hebben al vaker opgetreden. De feesttent wordt daarbij steevast op zijn kop gezet en dat was ook vrijdag 31 juli het geval. Iets later dan verwacht begon de band, uitgerust met telkens twee pianisten, te spelen maar toen was het feest ook snel compleet. In de stampvolle feesttent werd het warm, druk en gezellig. De sfeer was uitstekend en het publiek vermaakte zich opperbest. Aan het begin van het optreden maakte de zangeres bekend dat het publiek verzoeknummers op de daarvoor bekende kaartjes kon achterlaten en daar werd massaal gehoor aan gegeven. De kaartjes op de piano's werden de hele avond ingevuld en de bandleden kozen er nummers uit om te spelen. Net zo makkelijk werden moderne nummers afgewisseld met wat ouder werk. Muziek van Amy Winehouse, Anouk en U2 bleken makkelijk door de dames en heren van Booming Piano's te worden gespeeld. De dames wisselden telkens af met twee heren die vervolgens de piano's bespeelden.

Tijdens het optreden nam plotseling Cor Onderwater van het feestcomité het woord. Hij vertelde dat één van de leden, Kees ' Klomp' Hölscher vijftig was geworden en dat was natuurlijk een klein feestje waard. Terwijl achter hem op het podium een plastic Abraham verrees kwam er een levensgrote klomp tevoorschijn en mocht Kees een ererondje door de zaal rijden. Daarna volgden er vele felicitaties. Het optreden kreeg zo een extra bijzonder tintje.

Bron: Samira Fiesler - Witte Weekblad

Naar het overzicht