Jubileumconcert Zanggroep The Bridges

29 september 2009

De Kwakel - op zaterdag 10 oktober viert zanggroep The Bridges het 40-jarig bestaan in de R.K. kerk in De Kwakel. Opgericht in 1969 als Jongerenkoor The Bridges heeft het koor een staat van dienst die er zijn mag. De koorzang mag dan voor velen wat "saai" overkomen, de 37 zingende leden van The Bridges zijn bijzonder enthousiast over het koor. "De hele week is druk, maar de koorrepetitie op dinsdag is heilig", zeggen ze. Het koor heeft de Kwakelse parochie als thuisbasis en verzorgt gemiddeld eens per drie weken de muziek en zang tijdens een viering in de kerk.

Omdat de gemiddelde leeftijd van de koorzangers in al die jaren wat gestegen is noemt het koor zich "Middenkoor", een nieuwe benaming voor koren die het repertoire van jongerenkoren een warm hart toedragen en qua zangervaring al wat gevorderd zijn. Dat repertoire varieert van een aantal liederen uit de begintijd van het koor tot meer eigentijds werk zoals "The Rose", "The power of your love" en "For the beauty of the earth(Rutter)". De begeleiding bestaat uit een 3-koppig combo met Andrea Kooijman, toetsen, Hans Brozius, gitaar en Anton Bakkeren, drums. De muzikale leiding is in handen van Leo van Rijt.

Vanwege het jubleum wordt The Bridges bijgestaan door drie koren uit de omgeving. Het koor Elckerlyc uit Ouderkerk aan de Amstel, o.l.v. Laurens de Boer, Aurora uit Amstelveen o.l.v. Lous Zandvliet en Ackoord uit Uithoorn o.l.v. Marjon Ittner. Tesamen goed voor meer dan 80 koorzangers. Elk koor zal tijdens het concert een aantal nummers uit het eigen repertoire brengen. Daarbij worden tijdens de repetitie 's middags nog twee liederen ingestudeerd die als één groot koor worden uitgevoerd.
De gezamenlijke repetitie in de kerk is vanaf half 4 toegankelijk voor publiek, 's avonds om 19u. begint het eigenlijke concert in de kerk aan het Kwakelse pad in De Kwakel.
De toegang is zowel 's middags als 's avonds gratis.

Stichting De Kwakel Toen & Nu,feliciteert
zangkoor The Bridges van harte met het 40 jarig jubileum.

Bron: Witte weekblad

Naar het overzicht