50 Jaar Kwakelse Veiling

14 oktober 2009

De 50ste editie van de Kwakelse Veiling: 31 oktober en 7 november 2009. De Kwakelse Veiling, een actie die in het Noord-Hollandse dorp De Kwakel al sinds 1960 wordt gehouden met als doel verenigingen en instellingen binnen de Kwakelse gemeenschap financieel te ondersteunen.
 
In het kort komt het er op neer, dat huis aan huis en bij bedrijven wordt gevraagd wat men wil inbrengen als gift of kavel voor de Kwakelse Veilingactie. Vervolgens worden de ingebrachte kavels samengebracht en in een catalogus gezet, waarna altijd op de laatste zaterdag van oktober en de eerste zaterdag van november de veiling plaats vindt. Dan loopt het hele dorp uit om mee te bieden. Na afloop van de veilingen wordt de opbrengst verdeeld tussen louter verenigingen en instellingen uit het eigen dorp en zo ontstaat een min of meer gesloten circuit, wat het succes van de actie grotendeels verklaart.

Ter gelegenheid van dit jubileum jaar heeft stichting De Kwakel Toen & Nu samen met KBO (Katholieke Bond van Ouderen) een uniek fotoboekje samengesteld. In dit fotoboekje staan foto's van het heden en verleden van De Kwakel. Wat maakt dit fotoboekje zo bijzonder? Er zijn er maar twee van gemaakt!!

Wij wensen U veel plezier op 31 oktober en 7 november en hopen U bovenal te interesseren om een bijdrage te verlenen aan de Veilingactie. Meer informatie vindt u op de website van de Kwakelse veiling

Naar het overzicht