Inrichting Speelzone Irislaan - Anjerlaan

29 oktober 2009

De kinderen in Uithoorn en De Kwakel krijgen veel meer en uitdagender speelplekken. De kinderen krijgen er de komende jaren 35 nieuwe speelveldjes bij en 40 speelveldjes worden opgeknapt en opnieuw ingericht.
Ook komen er 5 ‘speellandschappen' voor de jeugd van 8 tot 12 jaar. Na uitvoering zal de gemeente Uithoorn, als één van de weinige gemeenten in ons land, voldoen aan de norm van het ministerie van VROM om 3% van de openbare ruimte te bestemmen voor kinderspeelplekken.

De uiteindelijke ontwerpen zijn voor een groot deel gemaakt aan de hand van de wensen van de kinderen zelf. Buurtbeheer heeft hier speciale inspraakdagen voor georganiseerd.
De uitvoering van het Speelbeleidsplan is vorig jaar in drie speelzones begonnen. Voor De Kwakel is dat Wilgenhof. Daar is inmiddels een mooie speelplek aangelegd.
Nu zijn de speelzones in De Kuil aan de beurt. Afgelopen week is gestart met het weghalen van de oude speeltoestellen op het speelveld tussen de Irislaan en Gerberalaan. Samen met een nieuw te ontwikkelen speelplek aan de Seringenlaan vormt dit de zgn. "Speelzone Irislaan":

Een fotoverslag van de werkzaamheden zal binnen kort te zien op onze website. De serie zal regelmatig worden geactualiseerd.

Meer informatie kunt U vinden op de website van Buurtbeheer De Kwakel

Naar het overzicht