50ste editie Kwakelse Veiling 2009.

31 oktober 2009

DE KWAKEL - Voor Willem Klijn valt het doek na de laatste Kwakelse veilingavond. De vijftigste Kwakelse veiling is voor de veilingmeester een mooie gelegenheid om ermee te stoppen.

Willem vertelt: ,,Je moet er een keer mee stoppen. Na deze veiling doe ik nog een keer Aalsmeer, maar dan is het echt afgelopen. Dan doe ik alleen nog duivenverkopingen. Ik had trouwens toen ik begon nooit verwacht dat ik het zolang zou volhouden."

Willem deed het bijna vijftig jaar, maar was ook vijftig jaar bestuurslid bij het veilingcomité en ook daar stopt hij nu mee na deze vijftigste veiling. Hij gaat verder: ,,Het was makkelijk vol te houden, vooral omdat de veiling niet iets is waar je het hele jaar mee bezig bent. Maar het is altijd wel zwaar. Dit jaar hebben we 330 kavels op de eerste avond en de tweede avond zijn het er iets minder. Het is op zich wel een gek idee dat het de laatste veiling voor mij wordt, maar het is net wat ik zeg, je moet er een keer mee stoppen."

Voor de veiling is het een prettige bijkomstigheid dat het evenement gewoon in het nieuwe complex van KDO gehouden kan worden. Dat was nog even afwachten maar het complex is klaar voor publiek. Bestuurslid Paul Habets vertelt: ,,We beginnen beide avonden gewoon om 20.00 uur en de eerste avond hebben we traditiegetrouw allereerst de kinderveiling. Kinderen mogen onder begeleiding bieden en kopen. Verder hebben we diverse bijzondere dingen gekregen. Vanwege het jubileum hebben de ontvangende verenigingen zelf iets geschonken aan de veiling. Zo heeft Stichting de Zonnebloem een taart beschikbaar gesteld en de Bond van Ouderen een prentenboek. Eigenlijk hebben alle verenigingen meegedaan om er een succes van te maken. Daarnaast is er een minuut gratis winkelen beschikbaar gesteld en is er een verloting voor een verblijf in een vakantiehuisje. Qua handel moeten het goede avonden gaan worden, daar twijfelen we niet aan."

Het sterkste punt van de veiling, zo noemt veilingmeester Willem Klijn, is de verscheidenheid aan kopers. ,,Het is een breed publiek." Paul Habets voegt daar aan toe: ,,Het leuke is dat er veel teams gezamenlijk bieden op een kavel. Natuurlijk zijn we druk bezig om een opvolger voor Willem te vinden. Die is er nog niet maar we weten zeker dat er iemand op zal staan om zijn taak over te nemen. Vanwege het jubileum hebben we dit jaar ook oud-medewerkers uitgenodigd en we hopen dat er velen zullen komen."

Bij elke 2500 euro worden premies gegeven en natuurlijk is notaris Akkermans weer present om dit te verzorgen. De goederen in de veiling komen uit het dorp, en de opbrengst wordt ook onder verenigingen uit het dorp verdeeld.

Aanstaande zaterdag is de eerste veilingavond en volgende week zaterdag, 7 november, de tweede avond van deze vijftigste editie. Beide avonden beginnen om 20.00 uur in de KDO-kantine. Het volledige college van burgemeester en wethouders zal daarbij aanwezig zijn. Vanwege het jubileum hebben zij een ruimer bedrag beschikbaar om mee te bieden. Voor burgemeester Berry Groen wordt het de laatste Kwakelse veiling in haar functie.

Meer informatie over de Kwakelse Veiling vindt U op de website van de Veiling.

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht