Goed gepresteerd door KDO gymnastiek

26 november 2009

Zaterdag 21 november togen de KDO selectie turnsters vol goede moed naar de sportzaal ‘De Ringkant' in Nieuwveen. Daar werd de eerste wedstrijd van het seizoen gehouden. Zij moesten strijden tegen turnsters van de verenigingen Kwiek, ODI en Zevensprong.

Medaille voor Misty Kas in niveau 13
KDO begon met het lastigste toestel, de balk. Daar startte Misty Kas met een zeer stabiele oefening, maar liet Isabella van der Knaap het hoogste cijfer noteren, een 7,5 door een hoge sisonne en mooie halve draai met het gepunte been goed hoog. Susan van der Toorn viel er twee keer af, maar maakte de mooiste arabier af. Anouk Lauwers wist de hele oefening uit haar hoofd zonder haperen en werd beloond met een 7,3. Bij de ongelijke brug haalde Misty het hoogste cijfer van KDO en 2e cijfer van allemaal een 8,7 met hoge zwaaien. Susan kon toch ineens de borstwaarts om en buikdraai met (bijna) gestrekte benen en haalde het 4e cijfer op brug, een 8,3. Isabella vergat te spreiden bij de afsprong, wat haar puntjes kostte.
Bij sprong vergat Anouk dat ze een halve draai moest maken. De anderen sprongen een ruime handstand halve draai platval en werden beloond met hoge achten.
Na de drie toestellen bleek dat de eerste twee medailles in niveau 13 voor Kwiek waren, maar Misty Kas kreeg samen met Orvee de Veld van ODI de bronzen medaille omgehangen. Zij behaalden beide 8,1 gemiddeld. Ook Isabella scoorde hoog , een 5e plek met 7,9 , Susan werd 10e met 7,77 en Anouk 17e met 7,1 gemiddeld.

Hoogste scores van de dag
Om 10 uur was het de beurt aan de zeven meiden van KDO die in niveau 12 turnen. Hier begon Paula Meekel sterk op de ongelijke brug met een 9,1. Maysa Broeren had veel last van de krappe brug in Nieuwveen, stootte haar enkels en verloor bijna haar turnschoentjes, maar haalde toch een 9. Denise van der Tol en Katja Bertoen turnden net als de andere KDO meiden een niveau hoger op brug en door de daarmee verdiende bonus punten scoorden zij hun hoogste cijfer op dit toestel. Door ook een niveau hoger te turnen haalden Sophie Meekel en Lynn van Wees de twee hoogste scores van de hele dag, namelijk een 9,5 en 9,6!
Bij sprong moest er een handstand overslag gesprongen worden over de hele kast met de trampoline. Dat ging iedereen goed af. Paula zweefde heel hoog aan, Quinty kwam prima tot stilstand, net als Denise die haar staart even vastgreep tijdens de aanloop. Katja en Lynn hadden nog iets kromme benen, maar Sophie was prima gestrekt. Maysa haalde hier haar tweede 9 met een handstand met halve draai in de aanzweeffase.
Voor Paula was het spannend hoe het op de balk zou gaan. Zij was er tijdens de laatste training afgevallen. Zij turnde een wat wiebelige oefening, maar bleef er prima op en sloot af met een mooie arabier. Maysa sprong een hoge loopsprong en stond zeer stabiel op de balk, net als Quinty. Zij kregen hiervoor een 8,05 en een 8. Denise en Sophie waren niet genoeg geconcentreerd waardoor zij er twee keer af gingen. Katja had een paar flinke wiebels, maar een prima afsprong. Lynn haalde het tweede cijfer op balk een 8,3 vooral door de mooie zweefstand en goed gecombineerde sprongen.
De concurrentie in niveau 12 was groot, doordat er 24 meisjes ingeschreven hadden. Ook hier had Kwiek de hoogste scores gehaald. De eerste drie plaatsen waren voor Eva Bolmeijer met 9,03, Bente Heemskerk met 8,77 en Tamara Djurovic met 8,73 punten gemiddeld.
Dat het niveau heel dicht bij elkaar lag blijkt wel uit de score van Lynn die 4e werd met 8,70 en Maysa en Sophie die gedeeld 5e werden met 8,68 gemiddeld. Lynn kreeg nog een medaille en de anderen net niet meer. Paula werd 10e met 8,4 Quinty 12e met 8,3 Katja 16e met 8,03 en Denise 18e met 7,7 gemiddeld.

Tweede plaats voor Lisanne
In niveau 11 had KDO maar één turnster. Dit niveau is voor de geboorte jaren 1996 en 1997.
Zij behaalde een prima tweede plaats. Ondanks de kleine brug zwaaide Lisanne van Oosterhout zich naar het beste cijfer op dit onderdeel, een 8,3, wat vooral kwam door de hele hoge spreidzolen ondersprong. Op de balk liet ze wat punten liggen door er met de opsprong vanaf te gaan. De goede afsprong kon het cijfer niet hoger dan 7,2 krijgen. Maar met een prima handstand met halve draai in de aanzweeffase waarvoor zij een 9 kreeg, sloot ze de wedstrijd heel goed af. Helaas waren er door diverse afzeggingen maar vier meisjes in dit niveau. Vicky Schutte van Zevensprong werd 1e met 8,3 en kreeg de enige medaille in dit niveau. Lisanne werd 2e met 8,17 punten gemiddeld.
De volgende wedstrijd voor de selectiegroep zal plaatsvinden op 30 januari in Zevenhoven. Dan zullen de meiden hun oefeningen laten zien op de ongelijke brug, de lange mat of vloer en er wordt gesprongen met plank-kast.

 

Bron: KDO website

Naar het overzicht