Pakjesavond van de Kwakelse Veiling

30 november 2009

Vrijdag 27 november was het de verdeelavond van de Kwakelse Veiling in het dorpshuis. Er was een feestavond voor alle medewerkers en de uitgenodigde verenigingen. Voorzitter Jan Noteboom deed zijn openingswoordje en meldde dat een speciale gast was uitgenodigd om de poet te verdelen. Wie kon dat zijn, het is een vreemdeling zeker, de Koningin was al weer terug naar haar paleis na de KDO opening. Hoor wie klopt daar ?
Het was Sint Nicolaas in eigen persoon met 2 knechten, die de enveloppen ging verdelen. Na 2 enveloppen verdeeld te hebben, kwam er nog een Sint binnen wandelen met zijn Piet. De zaal reageerde met het inzetten van een bekend liedje. Er was dus assistentie en de verdeling kon verder, maar dan met zijn tweeën. Dat deden ze op humoristische wijze en het opgehaalde geldbedrag werd aldus onder alle instellingen verdeeld.

Bestuurslid Wim van Rijn had afgezegd wegens gezondheidsproblemen. Verder werd ook afscheid genomen van 2 bestuursleden, n.l. Karin Kniep als secretaresse en veilingmeester Willem Klijn. Karin heeft zich 11 jaar van haar taak gekweten en Willem maar liefst 46 jaar van de zijne! Na een groot applaus voor hun inzet in al die jaren waren er bloemen en een dinerbon voor allebei de bestuursleden. Hierna stelde de voorzitter de nieuwe bestuursleden voor aan het publiek: Janette Boerlage neemt de taak als secretaresse over, Karel Nieuwendijk en Maikel Sitvast komen het bestuur versterken. Er was ook gezocht naar een nieuwe veilingmeester en die is ook gevonden, in een duobaan voor Arnoud Overwater en Matthijs van der Knaap. In 2010 zullen zij de hamer overnemen van Willem Klijn.

Het bestuur heeft hier veel vertrouwen in en de aanwezige mensen ook. Na de verdeling werd even nog de traditionele Bingo gespeeld. De gezellige avond werd afgesloten met koffie en een broodje. De veiling is klaar voor de toekomst met het bestuur en de veilingmeesters.

Wij als Stichting De Kwakel Toen & Nu willen het veilingcomité van harte bedanken voor de financiële bijdrage aan onze stichting. Tevens wensen wij de nieuwe bestuursleden veel plezier en succes in hun nieuwe rol en Arnoud en Matthijs enorm veel succes volgend jaar met het veilen van de kavels.

Naar het overzicht