Het Open ALS Rummikub Toernooi.

08 januari 2010

Het idee voor het Open ALS Rummikub Toernooi ontstond enige maanden geleden. Bij één van de meiden van de organisatie werd op 28 jarige leeftijd de ziekte van Hodgkin (lymfklierkanker) geconstateerd. Tijdens de vele bezoekjes aan het ziekenhuis voor de chemo werd er ter afleiding menig potje rummikub gespeeld. Tijdens al deze spelletjes kwam de uitdaging om een toernooi te organiseren en het geld aan een goed doel te schenken.
Zij is inmiddels schoon verklaard en daarom willen we de daad bij woord voegen. Een vriend van ons heeft ALS  (Amyotrofische Lateraal Sclerose, ook wel Lou Gehrigs Disease genoemd), dit is een ernstige spierziekte waar nog weinig over bekend is.

Deze avond is opgezet om geld voor de stichting ALS Nederland in te zamelen, die onderzoek naar deze spierziekte mogelijk maakt. Tot op de dag van vandaag is ALS op korte termijn een dodelijke spierziekte. We hopen met elkaar op een gezellig avondje rummikub met tussendoor een loterij waarbij, dankzij onze vele sponsors, mooie prijzen te winnen zijn. Deze rummikub avond zal plaats vinden op vrijdag 8 januari om 19:30 bij sv KDO in de Kwakel.
Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro en komt in zijn geheel ten goede aan de stichting ALS Nederland. Uiteraard staat er een kopje koffie met wat lekkers voor u klaar. Bent u niet in de gelegenheid om naar het Open ALS Rummikub Toernooi te komen, dan zouden wij het fijn vinden als u een donatie over maakt. Kijk voor meer informatie over de ziekte http://www.alsvrienden.nl Via deze site kunt u ook een donatie overmaken.

Bron: Anneke Raadschelders

Naar het overzicht