Gezocht oude fotos- dias / films van De Kwakel

11 januari 2010

Stichting De Kwakel Toen & Nu heeft onder meer als doel zoveel mogelijk oud foto- / filmmateriaal te verzamelen, dit mogen ook negatieven of dia's zijn. Heeft u een oude foto of film in uw bezit, dan zouden wij daar graag een kopie van willen maken voor onze verzameling. Er zijn vele foto's gemaakt van het Centrum, de Boterdijk, de Drechtdijk, maar wat we nog niet zijn tegen gekomen is een foto van het café dat langs de Vuurlijn heeft gestaan en dat rond 1930 is afgebrand. Verder zijn wij met name geïnteresseerd in filmpjes van activiteiten zoals kermis, polderfeest, Koninginnedag, sport & spel enz. Het mogen super 8 filmpjes zijn of VHS video banden. Wij zouden ze willen gebruiken, maar u krijgt ze gegarandeerd van ons terug. Dan slaan wij ze in ons archief op, en maken er een DVD schijfje van, zodat we ze kunnen gebruiken wanneer zich een geschikte gelegenheid voordoet. Het gedigitaliseerde en gearchiveerde foto-/filmmateriaal wordt door ons goed bewaard, zodat in de toekomst ieder zich een beeld kan vormen van ons mooie dorp De Kwakel. Wij halen ze eventueel bij u op. Dit verzoek wordt ook gedaan namens het Oranjecomité en Tom Brozius,

Verder hebben wij in ons bezit een foto van een grote groep Heren die bijeen waren voor een speciale gelegenheid. Weet iemand ons te vertellen waarom deze heren toen bijeen waren en in welk jaar dit zou kunnen zijn? Laat het ons dan weten zodat we dit bij de foto kunnen vermelden.

Heeft u een verhaal of een stukje geschiedenis over uw vereniging / club of bedrijf, dan vernemen wij dat graag voor in de rubriek Andere Tijden.

Tot slot: Verenigingen /clubs willen we er aan herinneren dat we op de website www.de-kwakel.com een activiteiten agenda hebben. Via de link meld uw activiteiten aan, klik hier op en u komt op een webformulier waarop u zelf uw activiteiten kunt aanmelden.

Reacties kunt u mailen naar secretariaat@de-kwakel.com of per post naar Ebro 144 1424AX Uithoorn.

Bron: Stichting De Kwakel Toen & Nu

Naar het overzicht