Twee medailles voor turnselectie van KDO

04 februari 2010

Afgelopen zaterdag 30 januari werd er voor de tweede keer dit seizoen gestreden om de medailles door de gymnastiek selectie van KDO. Er moest al vroeg door het prachtige besneeuwde landschap naar Zevenhoven gereden worden, waar de vereniging Zevensprong de meisjes ontving samen met die van Kwiek en ODI.

Isabella als vierde geëindigd in niveau 13. De meiden van niveau 13 begonnen op de lange mat, waar ze onder andere de radslag, losse rol, handstanddoorrol en diverse sprongen moesten laten zien. Dat deed Isabella van der Knaap het beste. Bij de koprollen netjes de knieën en voeten tegen elkaar en de radslag mooi in één lijn, beloond met het hoogste cijfer van KDO een 8,3. Daarna werden er prima cijfers gehaald op ons favoriete onderdeel: ongelijk brug. Misty Kas, Susan van der Toorn en Isabella turnen daar sinds kort op een hoger niveau. Ze zwaaien hoger aan de hoge legger en doen een spreidzolenafsprong uit steun. Dat vertaalde zich in de hoogste cijfers op brug. Voor Susan en Isabella een 8,5 en 8,7, maar voor Misty de enige negen, 9,2!
Het laatste onderdeel was de handstand platval met plank. Daar was fanatiek op getraind de laatste trainingen, om vooral hoogte in de aanzweef te krijgen wat moeilijker is met de springplank, dan met de trampoline. Isabella strekte zich het beste uit tot handstand, maar Anouk Lauwers werd als hoogste beloond met een 7,9 voor de verre hoge aanzweef die ze maakte. Bij de prijsuitreiking bleek dat Ilse, Cynthia en Tess van Kwiek alweer drie van de vier medailles wegkaapten. Bij KDO eindigde Anouk als 13e met een gemiddelde van 7,63, Susan als 12e met 7,67 en Misty als 7e met 8,00. De vierde medaille was voor Isabella met een gemiddelde van 8,20. Zij mocht deze trots in ontvangst nemen.

Goud voor Maysa met hoogste dag score
In niveau 13 turnen de meisjes geboren in 2000 en 2001. Dat zijn er 19. In niveau 12 moet er meer geknokt worden want daar zijn maar liefst 24 deelnemende meisjes. En knokken deden ze!

Quinty Kas en Denise van der Tol haalden hun beste cijfer op brug, een 8,1 en 8,5. Katja Bertoen deed dat op de lange mat met een mooie rustig uitgevoerde oefening. Zij kreeg hiervoor een 8,5. Zij werden 21e, 16e en 17e met 7,87 gemiddeld en 8,03 en 8.02.
De andere vier meiden eindigden allemaal in de top tien. Het niveau ligt hier zo dicht bij elkaar dat je van te voren echt niet kan inschatten wie er met de prijzen vandoor gaat.
Sophie Meekel werd samen met 2 meisjes van Kwiek , die de vorige wedstrijd 1e en 2e werden, gedeeld 9e. met gemiddeld 8,37. Dit is heel knap van Sophie die er toch een tijdje uit is geweest met een vervelende ziekte. Paula Meekel turnde een prima wedstrijd, met als topper de brugoefening met hele hoge zwaaien, beloond met een 9,1. Zij werd gedeeld 6e samen met Amber van Zevensprong en Lynn van Wees van KDO met gemiddeld 8,40. Lynn turnt als enige geboren in 2000 toch mee met niveau 12, omdat zij een talentje is. Zij verstapte zich helaas in haar verder zeer fraai uitgevoerde lange mat oefening. Zij springt hier als enige al de handstand overslag en kreeg het hoogste cijfer van allemaal, een 9,4.. Door het verzwikken van haar voet kon ze niet optimaal presteren bij de afsprong van de brug en de sprong met plank. Jammer, maar ondanks dat toch nog 6e.

De beste van het stel was Maysa Broeren. Met een 8,4 sprong ze zich bij de handstand overslag naar het hoogste cijfer daar. Verder haalde ze een 9,2 voor de lange mat met onder andere een prima arabier-kaats én een 9,3 voor de ongelijke brug door de diverse onderdelen goed achter elkaar te turnen zonder stop erin. Zij haalde zelfs de hoogste score van de dag met gemiddelde van 8,97 en werd zeer terecht tot beste van niveau 12 uitgeroepen.
De laatste afsluitende wedstrijd is op 24 april in Leimuiden bij ODI. Dan wordt bij iedereen gekeken naar de beste cijfers bij alle toestellen en weten we wie zich dé kampioen van dit seizoen mag noemen.

Bron: Website KDO

Naar het overzicht