Blazen en slagwerk bij Tavenu

13 februari 2010

DE KWAKEL - Afgelopen zondag organiseerde muziekvereniging Tavenu een solistenconcours in het dorpshuis. 's Middag waren verschillende optredens te horen van blazers tot slagwerkers. Er waren zowel beginnende leerlingen als gevorderden muzikanten. Voor veel leerlingen was het hun podiumdebuut. In verschillende categorieen werden prijzen uitgereikt.

,,Ik was best wel zenuwachtig, ik had het een beetje wel en een beetje niet verwacht," vertelt Mike de Jong. Samen met Joost Beerens speelde hij het nummer Kroonkeus op de trommel. Ze sleepten daarmee de eerste prijs voor de jeugd binnen. De tweede prijs ging naar Marijse Kemper voor haar kunsten op de saxofoon. De derde prijs was voor Inge Bertoen, die ook een saxofoon bespeelde. De vierde jeugdprijs ging naar trompettist Coen Holland: ,,Ik vond het erg leuk en ik had niet verwacht dat ik een prijs zou krijgen," zegt Coen.

Er werden nog meer prijzen uitgereikt: de wisselbeker jeugd ging naar Eva en Coen. Voor de gevorderden ging de tweede prijs naar Sander Meijer en Bart Beerens en de eerste prijs naar 'De Siamese tweeling', een act van Sander Meijer en Sjors Kas. Ze hadden daarbij een pak aan waarbij ieder een arm kon gebruiken. Samen bespeelden ze daarmee een trom, die ze ieder met een hand bespeelden. ,,We gingen eigenlijk voor de originaliteitprijs, maar de eerste prijs is natuurlijk ook niet verkeerd", melden ze.

De wisselbeker gevorderden was ook voor Sander Meijer en Bart Beerens. Tot slot viel er nog een originaliteitprijs te verdelen, deze ging naar Frans Veen en Bart Beerens. Zij speelden op een drumstel en werden daarbij ondersteund door een geluidsman die op een aantal plekken in het nummer muziek in startte.

Dieuwke Kloppenburg uit Zaandam was jurylid, ze is docent en dirigent bij een andere vereniging en ziet dus veel beginnende en gevorderde muzikanten. Kloppenburg: ,,Ik heb nog nooit gejureerd voor Tavenu en ik kende de vereniging ook nog niet. Je ziet wel dat dit een vereniging is die zich goed ontwikkelt, er zijn veel leerlingen die nog in hun eerste lesjaar zitten en al behoorlijk kunnen meekomen op hun instrument. Ik denk dat dit concours voor die leerlingen ook wel erg motiverend is. Er zijn veel prijzen te winnen en dat is toch een kroon op je werk en dat werkt lekker stimulerend."

Bron: Witte Weekblad - Wouter Kamminga

Naar het overzicht