Handbaljeugd KDO schittert bij eredivisiewedstrijd

24 februari 2010

HANDBAL - Woensdag 17 februari mocht de jongste handbaljeugd van KDO oplopen voor een eredivisiewedstrijd in het Topsportcentrum van Almere. Daarna waren de vier oudste kinderen ballenmeisje, terwijl de rest op de tribune plaats nam om de dames van de Handbalacademie aan te moedigen. Na de wedstrijd werden er op een grote teamposter handtekeningen in ontvangst genomen.

Aan de hand van een speelster van de Handbalacademie kwamen de KDO-kids in 'spotlights' het veld op. De meiden hadden een grote grijns op hun gezicht en er werd uitbundig gezwaaid naar alle ouders en overig publiek op de tribune! Foto's werden geschoten, de Handbalacademie groette hun tegenstander BFC uit Limburg, en de wedstrijd kon beginnen.

Tijdens de wedstrijd, waarin veel werd gescoord, waren Inez, Kim, Valerie en Priscilla ballenmeisjes. De rest van de meiden bekeek de wedstrijd vanaf de tribune. Er werd vol bewondering gekeken en het was ook nog eens leerzaam; want dit was toch wel erg mooi handbal en wat ging het hard en snel! De bedoeling was dat iedereen na één helft weer richting huis zou vertrekken, want het was ten slotte een normale schoolweek. Maar de meiden vonden het zó leuk dat de hele KDO colonne besloot de wedstrijd af te kijken. De Handbalacademie, leider in de dames eredivisiecompetitie en bestaande uit jonge en talentvolle speelsters, sloot de wedstrijd winnend af met 40-27.

Iedereen kreeg een mooie poster met het team van de Handbalacademie. Hierop verzamelden de KDO-meiden na de wedstrijd zoveel mogelijk handtekeningen van de speelsters! Als slagroom op de taart, waren de Handbalacademie speelsters zo gastvrij om op de foto te gaan met alle KDO'ers. Na een lange, maar indrukwekkende en gezellige avond werd de terugreis ingezet naar De Kwakel.

KDO is op zoek naar gezellige meiden/jongens van 7 tot en met 9 jaar (D-jeugd) die het leuk vinden om te komen handballen. Ook E-jeugd (5 en 6 jaar) is van harte welkom.

De trainingen zijn op dinsdag van 17.00 tot 17.45 uur (D-jeugd) of donderdag van 17.00 tot 18.00 uur (D-jeugd en E-jeugd) op sportpark KDO. Mailen voor meer informatie naar handbal@kdo.nl kan ook.

Bron: Witte weekblad

Naar het overzicht