KDO start met G-voetbal

28 februari 2010

DE KWAKEL - René Lek kon in de regio geen geschikte voetbalclub voor zijn gehandicapte zoon Timo (12) vinden. Dus besloot hij zelf een team voor gehandicapte jongeren op te richten bij KDO. Binnenkort kunnen lichamelijk en/of geestelijk gehandicapte jongens en meisjes tussen de zes en de zeventien jaar G-voetbaltrainingen volgen bij KDO in De Kwakel.

René Lek en KDO veldvoetbalvoorzitter Erik van Egdom willen gehandicapte kinderen bij elkaar brengen om lekker te voetballen en er zo even uit te zijn. "Ik wil de kinderen ook een uitlaatklep bieden," legt Lek uit. Van Egdom: "Ik was meteen enthousiast. Ons gebouw is vorig jaar vernieuwd en heeft de juiste faciliteiten: een lift voor gehandicapten en ruime kleedkamers waar kinderen in een rolstoel ook terecht kunnen. "

Timo heeft een aandoening waardoor hij de linkerkant van zijn lichaam niet goed kan bewegen. Daardoor kan hij in een normaal team niet goed meekomen. "Voor hem en andere kinderen met een lichamelijke aandoening of beperking is een speciaal team de oplossing. Ook kinderen met een geestelijke beperking kunnen meedoen. Die kunnen soms trouwens juist heel goed voetballen," vertelt René Lek lachend.

Voor gehandicapte kinderen is het dagelijks leven niet altijd makkelijk. Het nieuwe team zal een plek zijn waar kinderen met een handicap zichzelf kunnen zijn. Want sommige kinderen worden bijvoorbeeld gepest. Vooral als niet direct zichtbaar is dat er iets mis is. Timo trek zijn broekspijp op en laat zijn beenbrace zien. "Kijk, dat zie je normaal gesproken niet. Maar dat ding zorgt er voor dat Timo normaal kan lopen," legt zijn vader uit. De trainingen zullen elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 gehouden worden. Lek "Zo kunnen er geen problemen ontstaan met schooltijden."

Lek en Van Egdom kijken ook naar de mogelijkheden voor andere sporten, zoals handbal. "Als daar animo voor is, kunnen mensen dat aan ons doorgeven!"
Binnenkort gaat Lek posters over het G-voetbal ophangen. Op de poster is ook Timo te zien, samen met Johan Cruyff. Is hij zijn voorbeeld? "Nee, hij speelt niet meer. Ik vind Douglas Franco Teixeira van FC Twente erg goed!"
Belangstellenden kunnen contact opnemen met René Lek: relekx@gmail.com en voor informatie terecht op http://www.KDO.nl

Bron: Witte weekblad - Romy Muste

Naar het overzicht