Sportvereniging KDO richt rugbyafdeling op

18 maart 2010

Per 15 maart 2010 start Sportvereniging KDO uit De Kwakel een rugby afdeling. De in 1945 opgerichte omnisportvereniging bestaat op dit moment uit 6 verschillende afdelingen, te weten veldvoetbal, zaalvoetbal, handbal, volleybal, trimmen en Dance / Aerobics / Gymnastiek.

We waren zeer verrast toen we in de tweede helft van 2009 werden benaderd om een afdeling rugby te starten, aldus Peter Oudshoorn, voorzitter van KDO. Elk dorp of elke stad heeft wel één of meerdere voetbal of handbal verenigingen, maar rugbyverenigingen zijn meer regionaal verspreid. Voor ons betekent rugby dus een vergroting van ons verzorgingsgebied waardoor wij enerzijds onze doelgroep verbreden en anderzijds nog interessanter worden voor sponsoren.

In ons beleidsplan dat wij in 2007 aan de gemeente en de raadsfracties hebben gepresenteerd hebben we gesproken over verbreding en verdieping van ons sportaanbod. Bestaande sporten voor nieuwe doelgroepen en nieuwe sporten voor onze vereniging. Rugby past hier dan ook naadloos in, aldus Oudshoorn.

John Lindoorn heeft het initiatief voor de rugbyafdeling genomen. John heeft zelf jaren gerugbyd en komt uit Zuid-Afrika waar rugby de grootste sport is.
Rugby is de op één na meest populairste sport in de wereld. In Nederland is het echter een relatief onbekende sport. Bij rugby draait het om respect en fair play. Voor de tegenstander, de scheidsrechter, je teamgenoten en natuurlijk voor jezelf. Alle factoren voor een leuk en snel spel zijn aanwezig en het is voor iedereen te spelen.
Wij zullen ons in eerste instantie gaan richten op de jeugd en tot het eind van het seizoen via trainingen en clinics de sport gaan beoefenen. Het is de bedoeling dat we vanaf het nieuwe seizoen dat in september start met een team wedstrijden gaan spelen, aldus Lindoorn. Rugby is een sport voor iedereen. Het vergt discipline, doorzettingsvermogen en vaardigheid.
Met de jeugd spelen we eerst het zogenaamde touch of tag-rugby waarbij het verboden is om te tackelen, maar waarbij het juist aankomt op beweeglijkheid en techniek. Een snelle sport die zich op dit moment enorm aan het ontwikkelen is.

Op de website van KDO (http://www.kdo.nl) vindt u meer informatie van de rugbyafdeling.

Heeft u interesse om te komen rugbyen of wilt u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met John Lindoorn via jsrwlind@kabelfoon.nl

Bron: KDO - website

Naar het overzicht