Klok vooruit bij Tavenu

06 april 2010

DE KWAKEL - Muziekvereniging Tavenu organiseerde afgelopen zondagmiddag een concert in het dorpshuis vanwege de start van het zomerseizoen. Het werd een gezellige muzikale middag waarbij jong en oud genoot van het programma.

Het 'klok vooruit concert' begon om twaalf uur, nieuwe tijd. De koffie stond klaar en het dorpshuis was flink gevuld met publiek. Als eerste trad de slagwerkgroep onder leiding van Michiel van Putten op. Het concert begon met het stuk 'Eleni'. Volgens de dirigent waren er onder de gekozen nummers een aantal nieuwe nummers. Na 'Eleni' volgde 'La coucaracha' en 'A new sound'. In het begin van het concert deden een aantal jonge, nieuwe muzikanten een nummer mee en natuurlijk kregen zij een extra applaus van het publiek. 'Latin proof', 'Fairplay' en 'Second suite' volgden achter elkaar.

De dirigent vertelde tussen de muziekstukken door soms even waar het nummer over ging, maar het was vooral een kwestie van luisteren naar de muziek. De muzikanten wisselden nog wel eens van instrument en de leden van de slagwerkgroep wisten tot in de details wat hen te doen stond.

Het laatste nummer voor de pauze was 'The Flintstones'. Een herkenbaar en leuk muziekstuk. Na de pauze trad de fanfare op onder leiding van Leo Huis. Zij brachten heel andere muziek en ook dit was heel gezellig. Onder andere de nummers 'Step out mars' en 'Stand by me' werden gespeeld maar ook van Michael Jackson, the king of pop. Het laatste nummer van het concert was 'Lemon Tree' en daarmee eindigde de muzikale middag in het dorpshuis.

Over een paar maanden op 19 juni is het Midzomeravondfestival in het centrum van De Kwakel.

Bron: Witte weekblad - Samira Fiesler

Naar het overzicht