EIERENAKTIE 2010 VERBREEKT ALLE RECORDS.

28 april 2010

Zondag 28 maart was het een mooie dag voor de Eierenaktie van de Scouting vereniging St. Joannes. Ondanks alle activiteiten in De Kwakel was de verkoop van de lootjes toch weer hoger dan vorig jaar. Totaal zijn er bijna 23.775 lootjes verkocht waardoor er in totaal 9500 eieren, 317 plantjes en 3.170 chocolade Paaseitjes zijn gewonnen. Wat uiteindelijk een netto opbrengst van ca € 3.000,= in het laatje van de Scouting brengt, wat geheel aan de op stapel staande Nieuwbouw besteed gaat worden. Om 12.00 uur waren alle kinderen aanwezig bij Lek Bloemenservice wat al jarenlang de uitval basis is voor de Eierenaktie van de Scouting vereniging St. Joannes. Nadat alle zakken met lootjes waren verdeeld onder de leiding en kinderen voor de wijken konden de kinderen met hun leiding of alleen op pad.

Iedere scouting speltak had zijn eigen wijk, Welpen en Kabouters gingen samen met hun eigen leiding en een aantal stamleden de lootjes verkopen in De Kuil en bij KDO. Veel van de Verkenners gingen met hun leiding in auto's mee om zo in De Kwakelse buitenwijken de lootjes te verkopen. De overgebleven Verkenners en Gidsen namen op hun fiets de rest van De Kwakel voor hun rekening. Tegen 15.00 uur waren alle Welpen, Kabouters, Verkenners en Gidsen terug van de lootjes verkoop en konden nog even wat drinken en genieten van een welverdiend zakje chips alvorens ze naar huis gingen. Tot 17.00 uur bleef het een grote drukte op het erf bij Lek Bloemenservice voor alle prijzen die opgehaald moesten worden. Een enkeling was 's nachts vergeten de klok vooruit te zetten en kwam tijdens het opruimen nog snel even de gewonnen prijzen verzilveren.
De laatste chocolade eitjes die niet zijn verzilverd tijdens de Eierenaktie zijn aangeboden aan de Kwakelse ouderen die op dinsdag en woensdag in het Dorpshuis actief zijn met Volksdansen, Kaarten en de Gym.

Op 11 september 2010 wordt er tevens door de Scouting vereniging St. Joannes een REÜNIE georganiseerd om zo de mogelijkheid te bieden voor oud-leiding en oud-leden om afscheid te kunnen nemen van het oude "Troepshuis".
Wilt u zich opgeven voor meer informatie dat kan via de mail bestuur@st-joannesgroep.com
U wordt dan op de hoogte gehouden hoe de dag/avond ingevuld gaat worden.

Heeft u vragen over de Scouting vereniging St. Joannes, de Eierenaktie, de Nieuwbouw of de Reünie dan kunt u mailen naar bestuur@st-joannesgroep.com of bellen naar 0297-786001

Bron: scoutinggroep

Naar het overzicht