Koninklijke onderscheiding Mevr.Smit

03 mei 2010

Op donderdag 29 april ontving mevr.Smit een Koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koninginnedag (de zogeheten Algemene Gelegenheid).

Sinds 1974 neemt mevrouw Smit de gehele organisatie van de klaverjasvereniging in Nes aan de Amstel voor haar rekening.

 

Sinds 1984 is zij actief binnen de parochie St.Urbanus te Nes a/d Amstel. Mevrouw Smit is jarenlang lid geweest van de Parochieraad, zong mee in het zangkoor en stond met raad en daad iedereen ter zijde. Al 25 jaar is mevrouw Smit lid van de commissie van de ziekendag en woont alle vergaderingen bij. Zij is de drijvende kracht voor de jaarlijks terugkerende ziekendag. Ook nu zij in Uithoorn woont, blijft mevrouw Smit hiermee doorgaan.

Sinds 2006 woont mevrouw Smit met haar man in het Karel van Manderhof. Zij zit in het bestuur van de bewonerscommissie van het Karel van Manderhof. Binnen de bewonerscommissie begeleidt zij de commissieleden.

Mevrouw Smit is ook organisator en begeleider van activiteiten in zorgcentrum Karel van Manderhof .In het zorgcentrum verblijven of wonen ook demente bejaarden. Elke vrijdag organiseert zij de wekelijkse koffieochtend. Eén keer per twee weken organiseert mevrouw Smit op vrijdag de spelmiddag voor bewoners. Daarnaast is zij ook bereid om in geval van nood een zieke medebewoner naar het ziekenhuis te vervoeren.

 

 

 

Bron: Gemeente Uithoorn

Naar het overzicht