Loopje met en door De Kwakel

04 juni 2010

DE KWAKEL - 'We nemen een loopje met en door De Kwakel'. Onder dat motto organiseerde het Dorpshuis De Quakel afgelopen zondag een puzzeltocht door De Kwakel. Het doel: een gezellige dag en het ontdekken van nieuwe plekken in het dorp.


Thea en Annemieke drinken hun koffie op en trekken de regenjas weer aan, want het regent behoorlijk. Ze zijn de eerste deelnemers van het Kwakelse loopje, die mogen starten tussen 11.00 en 12.00 uur vanaf het dorpshuis.


Het dorpshuis organiseert al jarenlang fietstochten, maar nu voor het eerst een speurtocht te voet. Gewoon door het dorp. Dat idee ontstond volgens organisator Hans Valentijn door iemand die niet wist dat er om de hoek van het dorpshuis sinds drie jaar een jeu du boulesbaan ligt. Valentijn: ,,De tocht gaat ook door het Egeltjesbos, een nieuw park in De Kwakel. Alles moet daar nog groeien, maar straks kun je daar heerlijk spelen en wandelen. Ook daar zijn veel mensen nog nooit geweest."

De deelnemers moeten de routebeschrijving volgen en vragen beantwoorden. Ze krijgen een vel met afbeeldingen die zij onderweg tegenkomen en moeten herkennen. Ook staan er posten waar zowel kinderen als volwassenen een spelletje kunnen doen.


Een potje jeu du boules op de baan, verderop het fleshengelen en het versieren van een pannenkoek.

Soms lijken de vragen een mysterie, zoals: 'Hoeveel Maria's kijken er bij Ron naar de Westertoren?' Wanneer de deelnemers in één van de achtertuintjes een replica van de toren en een paar Mariabeeldjes ontdekken, dient het antwoord zich aan.


Vanwege de regen valt de opkomst tegen, meent Valentijn. Er waren 33 deelnemers. ,,Zoiets moet ook gewoon op gang komen", zegt hij. ,,Bovendien, het kost niks en iedereen heeft plezier. Volgend jaar weer!"

Bron: Witte Weekblad - Marlous van Merkenstein

Naar het overzicht