Hindernissen voor scouting

04 juni 2010

DE KWAKEL - Scouting St. Joannes De Kwakel kan zich met recht winnaar noemen van de bedrijvensportdag, afgelopen zaterdag georganiseerd door de Lionsclub Uithoorn. Zij streden met zeven andere teams om de wisselbeker en wonnen deze competitie, bestaande uit hindernissen in het poldersport-circuit. Aan het einde van de dag konden zij - net als Admiralengroep Uithoorn - een cheque van vijfduizend euro in ontvangst nemen. De cheques werden uitgedeeld door Dagmar Oudshoorn, dit betekende voor haar één van de eerste officiële taken. De scoutingverenigingen gaan de bedragen gebruiken bij een opknapbeurt van hun clubhuis.

Geduchte tegenstander van de Scouts was het team van Grond- Water- en Wegenbouwbedrijf Fronik uit Mijdrecht. In de ochtenduren kreeg het team van de gemeente Uithoorn het tijdens een moeilijk spelcircuit zwaar te verduren tegen de plaatselijke bedrijven als UBA, en Makelaar EKZ/Koop Lenstra. Na een heerlijke boerenlunch trokken alle teams samen met instructeurs de polder in voor een spectaculaire Poldersurvivaltocht, waarbij zo'n tien keer een natuurlijke 'hindernis' in de vorm van een 15 meter brede poldersloot opdoemde.

Het was de bedoeling om droog de overkant te halen, maar dat was voor maar weinig deelnemers weggelegd. Ook op dit onderdeel bleek scouting De Kwakel de sterkste groep.

Bron: Witte Weekblad - Redactie

Naar het overzicht