Scoutingvereniging St. Joannes "Afscheid van oude troephuis"

27 juni 2010

DE KWAKEL - De scoutingvereniging St. Joannes gaat op zijn huidige locatie een nieuw clubhuis bouwen. Het oude troephuis, dat nog gebouwd is door de oude hopman (en timmerman) Rien van Egmond, gaat echt verdwijnen.

Het voormalige pand van De Horde gaat plaats maken voor wooneenheden van Ons Tweede Thuis. Door deze nieuwbouwplannen zijn er voor de scouting eenmalige kansen ontstaan die ze niet willen laten lopen. Dit betekent dat het oude vertrouwde troephuis plaats gaat maken voor een nieuw en groter pand met inpandige berging en toiletten.

Het troephuis, dat indertijd gebouwd is voor de verkenners, is ook echt uit zijn jasje gegroeid. De scoutingvereniging is ondertussen uitgegroeid tot 135 jeugd- en kaderleden, verdeeld over vijf speltakken. Het troephuis wordt vijf avonden in de week gebruikt. Maandag voor de kabouters, dinsdag de stam, woensdag de gidsen, donderdag de welpen en de week wordt afgesloten met op vrijdag de Verkenners.

Heel veel (oud-)Kwakelaars hebben vroeger op de scouting gezeten en St. Joannes wil deze oud-leiding en oud-leden gelegenheid geven om met elkaar onder het genot van kopje koffie, een borreltje en hapje afscheid te komen nemen van het voor ieder zo vertrouwde troephuis, voordat het plaats maakt voor de nieuwbouw. De scouting verwacht dat de nieuwbouw komende winter zal starten, dit is echter wel afhankelijk van het bestemmingsplan De Kwakel.

De reünie is op zaterdag 11 september van 15.00 tot 18.00 uur. Oud-leiding of oud-leden kunnen zich met volledige naam en adres aanmelden op reünie@st-joannesgroep.com of 06-49136725. Ook kan er een briefje in de bus worden gedaan bij de Orchideeënlaan 2.

Scouting St. Joannes is ook nog op zoek naar oude foto's om te gebruiken bij de reünie, voornamelijk van de oprichting tot 1960. Mensen die iets voor de reünie hebben, kunnen zich ook melden op bovenstaande contactgegevens.

Bron: Witte Weekblad - Redactie

Naar het overzicht