Veel animo voor zeskamp

07 augustus 2010

DE KWAKEL - Ruim 200 mensen deden afgelopen zaterdag mee aan de zeskamp, onderdeel van het Kwakelse polderfeest. Vorige week vierde het feestcomité het zevende lustrum van dit evenement.

,,De zeskamp is zo populair dat er te veel aanmeldingen waren," vertelt de voorzitter van het feestcomité, Albert Blommestijn. ,,In totaal 43 teams doen mee, elk met vier spelers en een coach. Arabieren, huisvrouwen, Vikingen; de meeste deelnemers hebben een opvallend pak aangetrokken. De teamnaam nog gekker dan de outfit; Van De Soppige Huisvrouwen, De Druipuilen tot De Gruizige Galliërs." Vroeg in de middag komen de eerste verklede en geschminkte types aanzetten op het zeskampterrein.

De zeskamp bestaat uit spelletjes en een theorieronde. Hoogtepunt is het kampioenschap buikglijden. Ieder jaar wordt de Kwakelse buikglij-kampioen uitgeroepen. Verder is er een zeephelling en moeten deelnemers langlaufen. ,,Het gaat er soms ruig aan toe", zegt de EHBO'er langs de kant. De schade valt nog mee: één gekneusde rib.

,,De verkleedtraditie is pas later ontstaan." vertelt een teamlid van de Man in Black Boys. ,,Vijftien jaar geleden kwamen wij ineens in kerstmannenpak", zegt hij. ,,Sindsdien trekken ook anderen gekke outfits aan." De meeste deelnemers doen niet mee om te winnen. Het gaat om plezier, bier drinken en de leukste creatie. Een groepje dames heeft zichzelf in kleurige gipsprotheses gehesen. Ze kunnen niks maar lachen zich rot. Winnaars bij de heren is Paars Plus, bij de jeugd de Pieterse Voetbalvrouwen en bij de dames De Umbrella's.

"Eind van dit weekend staan er meer foto's van het Polderfeest online op deze website"

Bron: Witte Weekblad - Marlous van Merkenstein

Naar het overzicht