Rolling Stones geweerd tijdens komende kermisoptocht

05 september 2010

De Kwakel - Het Kwakelse Feestcomité heeft bekend gemaakt dat de legendarische rockband ‘The Rolling Stones' niet welkom is in de grote optocht van de Kwakelse kermis. Als reden hiervoor wordt aangevoerd dat de succesvolle act van de vermaarde niet meer past in het tijdsbeeld. De bekendmaking drukte de stemming op de braderie in De Kwakel flink. Comitévoorzitter Albert Blommestijn, in zijn vrije tijd ook nog boer en Poldersport-uitbater, reageerde gelaten op de losgekomen kritiek.

,,Ten eerste wil ik duidelijk stellen dat het niet voor het eerst is dat ze niet welkom zijn," stelde hij. ,,Dat zijn ze wat mij betreft namelijk nog nooit. Maar de reden, niet meer passend in het tijdsbeeld - iets wat in mijn ogen ook al jaren het geval is, maar dat ter zijde -, wil ik wel verduidelijken. We hebben een nieuwe burgemeester, en wat voor een. Het comité kan het goed met haar vinden, en dat willen we graag niet laten bederven door dat stelletje bejaarde kleuters met gitaren. Daarnaast nemen trends als energieneutraal en biologisch een steeds grotere rol in de maatschappij in. Het Feestcomité heeft zich aan deze nieuwe tijdsgeest geconformeerd. Gezien alleen al de hoeveelheid chemische middelen die de heren in de loop der jaren tot zich heeft genomen, en waarschijnlijk nog steeds tot zich neemt, verenigt zich dat op geen enkele wijze met onze doelstelling."
Vanuit Montreux reageert leadzanger Mick Jagger gelaten. ,,What al lot off nonsense. Meneer de voorzitter weet wel waar de klepel hangt, maar niet waar de klokt tikt, of hoe zeggen jullie dat ook alweer ? De Stones niet biologisch? Ik eet al jaren kaviaar waarvoor geen grammetje kunstmest gebruikt wordt, laat hem dat maar eens nadoen met zijn koeien. En Keith drinkt al een tijdje alleen Pisang Ambon, van 's ochtends vroeg tot 's ochtends vroeg. Komt bij dat onze coke en marihuana niet van chemische maar biologische oorsprong is. Dat kunnen ze volgens mij niet zeggen van het slappe goedje dat onder de naam 'bier' wordt verkocht tijdens jullie kermis. Chemische shit. De Stones niet energieneutraal? Wij hebben in ons 46-jarige bestaan nog niet één Watt verbruikt. Vraag maar aan Charlie. Trouwens, het komt ons toevallig prima uit. We bereiden ons op dit moment intensief voor op ons laatste kunstje. De aller-allerlaatste Stones-tour, waarbij we uiteraard De Kwakel niet rechts zullen laten liggen. Daarna kan die zuurpruim van Blomsteen zijn gezever voorgoed achterwege laten."
Het management van de Rolling Stones houdt zich op de vlakte. 'Storm in een glas gin,' verklaarde de woordvoerder. ,,Ze komen, zeker weten. Ooit."

Naar het overzicht