Oude tijden herleven bij scouting St. Joannes

21 september 2010

DE KWAKEL - Scoutingvereniging St. Joannes hield 11 september een reunie, deze keer niet vanwege een jubileum, maar om afscheid te kunnen nemen van het vertrouwde troephuis. Het clubgebouw voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd en door de bouw van een locatie van Ons Tweede Thuis grenzend aan het scoutingterrein, is er besloten om een nieuw clubhuis neer te zetten. De definitieve startdatum wordt deze winter of in het voorjaar van 2011 verwacht.

De reünie begon 's middags om 15.00 uur, de eerste oud-scouts stonden er al klaar voor. Ze konden onder het genot van een kopje koffie starten met oude herinneringen ophalen en naar de vele foto's kijken die binnen in het troephuis op schermen te zien waren. Maar niet alleen de foto's waren in trek, ook de oude kampkranten werden doorgestruind. Het terrein druppelde flink vol. De oud-leiding en oud-leden en huidige leiding zochten elkaar op om verhalen van vroeger op te halen maar ook de vergelijking met nu te maken en natuurlijk te informeren over hoe het nieuwe troephuis er uit komt te zien.

Voor velen is het huidige troephuis gebleven zoals het in hun herinnering was, ondanks de veranderingen die de laatste jaren zijn uitgevoerd. De uitstraling en de geur, dat is er nog steeds. Het allerbelangrijkste is dat iedereen zijn eigen herinnering heeft aan die goede oude tijd en de reunie was natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om dit met elkaar te delen.

Een aantal gepensioneerde oud-Scouts beloofden mee te gaan helpen aan de nieuwbouw en de oude welpenleidsters zongen een aantal favoriete scoutingliedjes met de liedjesbundel in de hand. De scouting St. Joannesgroep kan terugkijken op een geslaagde reunie.

De foto's die die middag zijn gemaakt én de oude foto's die er te zien waren op de reunie, zijn binnenkort op http://www.st-joannesgroep.com te bekijken. Mensen die nog meer foto's hebben, kunnen deze mailen naar bestuur@st-joannesgroep.com.

Bron: Scoutingvereniging St. Joannes

Naar het overzicht