Veiling voor verenigingen

27 oktober 2010

DE KWAKEL - 1.989.222 is er tot nu toe opgehaald in de afgelopen vijftig edities van de Kwakelse Veiling. Het zit er dik in dat de grens van twee miljoen gehaald gaat worden aankomend weekend.
Zaterdag 30 oktober en zaterdag 6 november vindt in de sportkantine van KDO de Kwakelse Veiling plaats. Afgelopen maanden zijn bij ruim 950 Kwakelaars, burgers en bedrijven, kavels ingezameld.
Dat er zoveel mensen een bijdrage leveren aan de veiling, toont aan dat de Kwakelse Veiling echt leeft in het dorp. Het is dit jaar de 51e keer dat deze veiling wordt gehouden. De opbrengst van de veiling gaat geheel naar het Kwakelse verenigingsleven. Vorig jaar bedroeg de opbrengst van de beide veilingavonden 64.854. Dat is niet niks in een periode van economische crisis en een welkome bijdrage in tal van activiteiten van de Kwakelse verenigingen.

De stoel van de veilingmeester kent twee nieuwe gezichten. Mathijs van der Knaap en Arnoud Overwater nemen het werk van de oude vertrouwde veilingmeester Willem Klijn over, die sinds 1966 de scepter sloeg.

Op hun allereerste veilingavond kunnen de twee nieuwe veilingmeesters de grens van de twee miljoen doorbreken. Uiteraard kan de koper van de kavel die deze twee miljoen grens doorbreekt een mooie premie en andere mooie prijzen verwachten.

Op zaterdag 30 oktober begint de Kwakelse veiling om 20.00 uur met een kinderveiling. Er zijn speciale koopjes zoals speelgoed, fanspulletjes van voetballers en popsterren en kinderevenementen. Om 21.00 vindt de loterij plaats onder de inleveraars van veiling kleurplaten. Deze kleurplaten zitten in de Veilingcatalogus die huis aan huis in De Kwakel verspreid zijn. Extra exemplaren zijn in de KDO kantine te verkrijgen. Ze moeten op 30 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur in de KDO kantine ingeleverd worden. Prijswinnaars moeten om 21.00 uur aanwezig zijn, anders wordt doorgeloot.
Op http://www.kwakelseveiling.nl staat de volledige catalogus met al de te veilen kavels.

Bron: Witte Weekblad - redactie

Naar het overzicht