Kwakelaars halen verhaal op infoavond

01 december 2010

DE KWAKEL - ,,Dit is één van de drukste inloopavonden die ik ooit als bestuurder heb gezien," vertelde burgemeester Oudshoorn afgelopen dinsdag in een stampvolle KDO-kantine. Kwakelaars waren massaal op de informatieavond met het voltallige college van B en W afgekomen.

De opzet van de avond was onorthodox. In plaats van een groepsbijeenkomst, was de avond opgezet in de vorm van een markt. Dat was volgens veel bezoekers niet handig. ,,We moeten lang wachten voor we iemand te spreken te krijgen", vertelt Marga Kouw. ,,En dan sturen ze je nog door ook. We hebben inmiddels al vijf verschillende personen gesproken. Volgens mij worden er veel vragen meerdere keren gesteld. Bovendien heeft de persoon waarmee ik sprak het zo druk, dat hij de toezeggingen die hij deed niet eens opschreef. Hoe moet hij die nu nakomen?"

Na een half uur maakte de burgemeester bekend dat er toch een plenair gedeelte zou volgen. Hierop volgde direct een applaus. De infrastructuur was het meest besproken onderwerp. Kwakelaars maken zich vooral druk om de drukte en veiligheid op de Boterdijk, Noorddammerweg en de Drechtdijk. Wethouder Levenbach erkende de problemen en benadrukte dat het opknappen van de huidige wegen niet voldoende is. Het college komt met een Kwakels Verkeers- Vervoersplan (KVVP) waarin de hele infrastructuur tegelijkertijd wordt aangepakt. ,,Misschien zijn er wel onorthodoxe maatregelen nodig om de problemen op te lossen", zei Levenbach daarover. ,,We anticiperen ook op de nieuwe problemen die ontstaan als de N201 in 2012 is omgelegd."

Omdat er pas recent is besloten om met een KVVP te gaan werken, kon wethouder Levenbach nog niet vertellen wanneer het plan concrete werkzaamheden oplevert.

Dat Levenbach op niet alle vragen een antwoord had, kon op veel teleurstelling van de Kwakelaars rekenen. Collega-wethouder Verheijen kon wel spijkers met koppen slaan. Hij beloofde dat de gemeente in het eerste kwartaal van 2011 een bouwvergunning voor een nieuw scoutinggebouw verleent. Deze belofte volgde op een emotioneel betoog van één van de Kwakelaars. ,,Kinderen in Senegal spelen in betere hokken dat onze kinderen", meende hij.

Verheijen kon overigens ook niet op alle vragen direct een antwoord geven. De leegstaande sloophuizen aan de Boterdijk zijn veel dorpsbewoners een doorn in het oog. De meeste Kwakelaars zien de huizen het liefst zo snel mogelijk verdwijnen. ,,Ik vind het een mooie uitdaging om ervoor te zorgen dat de sloopkogel er zo snel mogelijk in kan", vertelde Verheijen. Hij kon echter geen termijn noemen. Daarvoor moeten de mensen de buurtkrant in de gaten houden.

 

Bron: Witte Weekblad - Tim Schrama

Naar het overzicht