Ware liefde in De Kwakel

03 december 2010

DE KWAKEL - De Kwakelse toneelvereniging Genesius heeft de afgelopen weken voorstellingen gegeven met een groots thema: de ware liefde.

Het is een begrip waar iedereen ooit eens een keer tegenaan loopt. Voor sommigen wenkt het in een discotheek. Al is het dan ware liefde voor een avond. Voor anderen bij hun werk, de supermarkt, de sportclub, de kaasboer. Van de Wallen tot de Wadden vinden gelukkige tortelduifjes elkaar en treden ze al koerend het roze wolkje samen tegemoet.

Maar, voor sommigen gebeurt dat gewoon nooit. De spechten onder ons lopen alleen door het leven. Altijd op zoek naar hun wederhelftje waggelen ze hoopvol en in liefdesfantasie rond. Tot het laatste moment, als ze plotseling een laatste scheet laten en ze koud neervallen op het asfalt. Dit zijn vaak degenen die bij 'Flinterman Uitvaarten' terecht komen. Hier worden ze bereidt: leeg gepompt, opgeschminkt en in een kist gelegd op keurig professionele wijze. Ze zullen de lugubere medewerkers nooit ontmoeten. Ze zullen hen nooit kunnen bedanken of, als wederzijds plezier, even naar hun verhalen van eenzaamheid kunnen luisteren. Ze zullen nooit weten dat ook hier tussen de doden, echte liefde te vinden is. Rust, Vrede en Flinterman werd een klucht met pit. Met een verfrissend scheutje galgenhumor werd er in De Kwakel gekeken naar de meest intense drijfkracht van de mens.

Bron: Witte weekblad

Naar het overzicht