Dorpshuis De Quakel: Blijf dicht bij je missie

12 december 2010

Woensdagavond 8 december heeft Jeroen Verheijen het Dorpshuis "de Quakel" bezocht. De directe aanleiding was de nieuwe keuken, die na ruim 18 jaar zeer intensief gebruik toe was aan een grondige renovatie. Onder toeziend oog van beheerder Piet Kas heeft Jeroen Verheijen de nieuwe keuken bewonderd. Daarnaast heeft hij kennis gemaakt met een aantal nieuwe bestuursleden.

Het dorpshuis "De Quakel" biedt onderdak aan meer dan 17 verenigingen. Daarnaast organiseert haar activiteitencommissie diverse evenementen zoals het Oudejaars Klaverjassen en Pandoeren dat 31 december aanstaande vanaf 13:30 op het programma staat.

Betrokkenheid, enthousiasme en sociale samenhang zijn kenmerkend voor De Kwakel. Als portefeuillehouder voor Accommodatiebeleid onderkent Jeroen Verheijen de belangrijke bijdrage van het dorpshuis, de verenigingen en haar vrijwilligers aan dit maatschappelijk kapitaal.
Voor de toekomst gaf hij de bestuursleden het advies om creatief te zijn en zo dicht mogelijk bij de missie van het dorpshuis te blijven opereren.

Dat de wethouder zich nauw betrokken voelt bij De Kwakel, bleek uit de volgende anekdote. Tijdens de drukbezochte Informatiebijeenkomst in De Kwakel op 30 november kreeg hij uit de zaal het ludieke verzoek om niet eerder met een foto in de krant te verschijnen dan dat er is begonnen met de geplande sloop van een aantal woningen aan de Boterdijk. Deze opmerking is tijdens de Informatiebijeenkomst gekscherend geplaatst en er werd om gelachen.

Maar Jeroen Verheijen neemt dit signaal serieus; op voorwaarde dat in dit artikel wordt vermeld dat de Gemeente Uithoorn met man en macht werkt aan een zo spoedig mogelijke start van de sloop, wilde Jeroen Verheijen op de foto in de nieuwe keuken van het dorpshuis.

Bron: Verheijfotografie

Naar het overzicht