Raad krijgt uitleg over De Oker

28 januari 2011

De gemeenteraad kreeg afgelopen donderdag uitleg over het nieuwbouwproject De Oker, in De Kwakel. Het project omvat 134 koopwoningen, met vooral woningen in het 'hogere segment' en woningen die geschikt zijn voor starters.

Aan de buitenrand van het nieuwbouwproject komen de duurdere woningen te staan, binnenin komen de starterswoningen en de woningen in het middensegment. Wethouder Jeroen Verheijen legt de raad uit hoe de woningdifferentiatie in de wijk in elkaar steekt: 18 woningen in de vrije sector hebben een prijs tot 210.000 euro, 44 woningen zitten tussen 210.000 en 275.000 euro en de resterende 72 woningen liggen qua prijs 'rond de 275.000' euro. Uit de woorden van de wethouder blijkt dat 40 van de 134 woningen minder dan 265.000 euro zullen gaan kosten, waardoor deze geschikt zijn voor mensen met een starterslening. ,,Wij zullen als gemeente ook actief gaan adverteren dat starters een beroep kunnen doen op zo'n lening."

Het project zal in drie fases verkocht gaan worden, als 70% van de aangeboden huizen in de fase verkocht is, zal er gestart worden met de bouw. Volgens Verheijen moet het mogelijk zijn dat nog deze zomer begonnen wordt met de bouw. CDA'er Jordy Keimes vraagt de wethouder wat er gedaan gaat worden als de verkoop toch niet zo goed loopt als gehoopt. ,,Zitten bewoners van fase 1 dan tot 2016 in de rommel?" Verheijen stelt hem gerust. ,,Mocht blijken dat in fase 1 de verkoop minder loopt, dan kunnen we met de ontwikkelaar kijken waar dat aan ligt." De zorgen van Keimes kan Verheijen zich goed voorstellen. ,,In tal van gemeenten om ons heen liggen woningbouwprojecten stil door tegenvallende verkoop, maar gelukkig is Uithoorn hier een positieve uitzondering op. De woningen in Park Krayenhoff gaan als warme broodjes over de toonbank, wij hopen dat dat ook gebeurt bij De Oker."

De verkoop van de woningen is inmiddels gestart. Verschillende andere partijen hebben vragen over het bouwverkeer; waarschijnlijk gaat dat via de Boterdijk lopen. ,,Daar kwam ook tijdens de inspraakavond bijzonder veel reactie op", zegt Verheijen.

Samen met de grondeigenaren wordt nu naar een oplossing gezocht voor het bouwverkeer en de staat van de weg. Deze zal waarschijnlijk pas worden opgeknapt als de bouw afgerond is

Bron: Witte weekblad - BAS JOOSSE UITHOORN

Naar het overzicht