Prachtige toertocht door De Kwakel en omgeving, 84 kilometer 'Heinkelen'

07 april 2011

DE KWAKEL - Zoals ieder jaar, vertrok de eerste toertocht van de bijzondere Heinkelclub De Kwakel ook deze keer weer vanuit het gelijknamige dorp. Voor het dorpshuis werd er zondagochtend 3 april onder het genot van een kopje koffie nog even bijgepraat en de laatste technische controles uitgevoerd. De tocht voerde door de bollenstreek, waar het op dit moment in het jaar natuurlijk prachtig is. De colonne van 66 van de ouderwetse scooters en bromfietsen van het merk 'Heinkel' keerde via het strand weer terug in De Kwakel.
Door het bijzondere aantal van 66 Heinkels die meededen aan de eerste toertocht van dit seizoen, werd de route al snel als 'Route 66' bestempeld.

De eerste rit van het seizoen van Heinkelclub De Kwakel vertrekt altijd vanuit het gelijknamige dorp, waar de club ook is ontstaan. De scooter liet hebbers verzamelden zich zondag 3 april bij het dorpshuis om na een kopje koffie en het controleren van het oliepeil in een colonne op pad te gaan. Via Aalmeer en Schiphol reden de Heinkels over de landelijke wegen naar NieuwVennep, waar zij de eerste pauze hadden. Daarna genoten de Heinkelaars in de Bollenstreek van de mooie velden met roze en paarse hyacinten en uiteraard heel veel lentegeel in de vorm van narcissenvelden.

Het weer was de scooterrijders gunstig gezind en beter dan voorspeld. In Noordwijk genoten de clubleden van de zon en een kop koffie met gebak of een broodje. Even over drieën ging de fluit weer en vertrokken de Heinkelscooters voor het tweede deel van de route, die niet meer 'Route 66' genoemd kon worden, aangezien één Heinkelaar zijn scooter moest achterlaten vanwege pech. Na de Duinweg werden plaatsen als Vogelenzang, Bennebroek en Rijsenhout aangedaan. En na een 84 kilometer lange route keerden de Heineklaars weer terug in De Kwakel. Uiteraard werd daar nog een hapje en drankje genomen om te proosten op de mooie dag. Heinkelclub De Kwakel kan zich nu op gaan maken voor de tiende toertocht door Heerhugowaard en omgeving' op 1 mei.

 

Bron: Witte Weekblad

Naar het overzicht