Oud slopen, nieuw verdienen

19 april 2011

DE KWAKEL - De scouts van de Sint Joannesgroep in De Kwakel hebben een druk weekend achter de rug, zaterdag hebben ze het oude troephuis gesloopt en zondag was er de eierenactie.

Het oude clubgebouw werd gesloopt om plek te maken voor het nieuwe troephuis. De hulptroepen stonden om 7.30 uur al klaar om aan de slag te gaan. Met een kleine groep werd 's ochtends gestart en het duurde een flinke tijd voordat het dak eraf was. Tegen lunchtijd was het gelukkig zover, een hele klus maar het dak was gelukkig af. Volgens de ervaren sloper hadden we nu het ergste gehad en zou de rest gemakkelijker gaan. Na de welverdiende lunchpauze werd er begonnen met de rest. Ondertussen was de sloopploeg gegroeid en konden ze gelukkig met gemak de rest ook netjes slopen. Ook het houten oude schuurtje moest er aan geloven. Al het sloophout werd keurig in de containers gestapeld door twee verkenners. Rond 15.30 uur was alles plat en kon er genoten worden van een welverdiend glaasje fris of een biertje.

Eierenactie

Nog geen 24 uur later moesten de Kwakelse scouts weer fris en schoon in hun scouting uniform verschijnen voor de jaarlijkse eierenactie. Om 12.00 uur waren alle kinderen aanwezig bij Lek Bloemenservice, de uitvalsbasis voor de actie. De kabouters en welpen gingen lopend op pad, de verkenners en gidsen met de fiets, een aantal verkenners gingen met hun leiding mee in de auto's naar de buitenwijken van De Kwakel en de stam zorgde voor ondersteuning op de plekken waar leidingtekort was of extra handen nodig waren.

Bijna alle 142 leden - jeugd en begeleiding - waren aanwezig om te helpen met de eierenactie. Tegen 14.30 uur waren alle scouts weer terug van de lootjesverkoop, na wat drinken en chippies konden de kinderen naar huis. Tot 17.00 uur konden de mensen hun prijzen verzilveren, waar ze ook dankbaar gebruik van maakten, de hele middag bleef het hierdoor gezellig druk.

De netto opbrengst van deze jaarlijkse eierenactie komt dit jaar weer geheel ten goede van de nieuwbouw die nu wel heel dichtbij komt. Begin juni wordt de bouw van het nieuwe clubhuis verwacht en het is de bedoeling dat de scouts in september de nieuwbouw betrekken. Helaas is het record van vorig jaar niet verbroken, maar de totale verkoop is absoluut niet tegengevallen.

De laatste chocoladeeitjes die niet zijn verzilverd tijdens de eierenactie, zijn aangeboden aan de bewoners van Het Hoge Heem.

Bron: Witte weekblad

Naar het overzicht