Lintjes voor vijf inwoners

06 mei 2011

UITHOORN / De Kwakel - Vijf inwoners van Uithoorn zijn afgelopen vrijdag benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Het gaat om de dames K. Haisma-Sarigih en W. Schreutelkamp-de Pauw en de heren N. Dingen, J.C.S. Hoogenboom en T.A.A. Zeldenthuis.

De vijf ontvingen de koninklijke onderscheiding ter gelegenheid van Koninginnedag (de zogeheten Algemene Gelegenheid). Ze werden door burgemeester Dagmar Oudshoorn gedecoreerd in de raadzaal van het gemeentehuis in Uithoorn. Wegens ruimtegebrek hebben wij helaas niet alle verdiensten van de gedecoreerden kunnen vermelden, zie voor een uitgebreid overzicht de site van de gemeente.

Mevrouw K. Haisma-Saragih is sinds 1985 bestuurslid van Ikatan Warga Simalungun. Deze organisatie heeft als doelstelling het behoud van de Batakcultuur in Noord-Sumatra en houdt jaarlijks bijeenkomsten. Sinds 2000 begeleidt mevrouw Haisma internationale studenten en studenten uit Indonesië die in Nederland studeren. Sinds 2002 organiseert mevrouw Haisma elk jaar Indonesische bazaars in Amstelveen en Uithoorn. De opbrengst daarvan gaat naar Stichting Marsiurupan.

Mevrouw W. Schreutelkamp-de Pauw was van 1970-1985 lid van de sportcommissie en lid van het schoolbestuur van de toenmalige basisschool De Windvang. Daarnaast was zij tussen 1977-1988 organisator van een zaalvoetbaltoernooi voor basisscholen en m.l.k. school De Brug. Mevrouw Schreutelkamp was een van de motoren binnen de actiegroep 'sloop Europarei neen' en richtte de bewonerscommissie Europarei 3 mede op.

De heer N. Dingen was tot zijn pensionering werkzaam bij de UBA. Daarnaast is hij als vrijwilliger actief op allerlei fronten. Op sportief gebied is hij sinds 1984 lid en sinds 1989 voorzitter van de tourafdeling van de Uithoornse Wieler Trainings Club. Tussen 1990-2005 was hij ook hoofdbestuurslid van de UWTC. De heer Dingen was van 1998-2006 algemeen bestuurslid respectievelijk voorzitter van de vereniging Bewonersbelangen Delta/Legmeer. Ook is hij een van de aanjagers binnen buurtwerkgroepen voor festiviteiten als Sinterklaas, Kerst en Koninginnedag.

Sinds 1956 is de heer J.C.S Hoogenboom actief binnen Scoutingvereniging St. Johannes in De Kwakel, waar hij tussen 1960-1990 teamleider was en nu nog steeds bestuurslid. Tussen 1988-1990 gaf de heer Hoogenboom leiding aan de speltakgidsen. Tussen 1956-1998 was de heer Hoogenboom op scoutinggebied ook regionaal actief in het district Amsterdam-Amstelland. Tussen 1967-1994 was de heer Hoogenboom bestuurslid van de EHBO-vereniging van Cindu. Van 1970-1992 was hij kerkrentmeester en lid van het kerkbestuur van de parochie St. Jans Geboorte. Sinds 1992 is hij daar administrateur van de begraafplaats en koster.

De heer T.A.A. Zeldenthuis is sinds 1980 collectant en coördinator van zowel de jaarlijkse Simavicollecte in Uithoorn als de jaarlijkse collecte van het Astmafonds in De Kwakel. De heer Zeldenthuis is sinds 1984 voorzitter van de vereniging Vrienden van de Hartstichting. Daar is hij verantwoordelijk voor de voorlichting, het organiseren van activiteiten, reanimatiecursussen en fondswerving. Ook bij de Hartstichting is hij collectant en organisator van de jaarlijkse collecte in Uithoorn. Sinds 1993 is de heer Zeldenthuis lid van het comité Uithoorn/De Kwakel van het Prinses Beatrixfonds.

 

Bron: Witte weekblad

Naar het overzicht