Alpe d'Huzes - Team De Kwakel

14 juni 2011

De Kwakel - De zes Kwakelse bikkels - Leo, Wilfred, Johan, Yvo, Frank en Jorrit - zijn weer thuis van hun Alpe d'HuZes missie: 6 keer de Alpe d'Huez beklimmen voor het Kankerfonds op donderdag 9 juni jl. Op de vraag of het team deze opdracht heeft behaald, klinkt het trotse antwoord dat ze gezamenlijk 27 keer naar boven zijn gefietst! Een prachtige prestatie van deze zes kanjers uit de polder.

De verhalen die we thuis horen gaan soms over het fietsen, maar meestal over de hartverscheurende verhalen en taferelen die zich afspelen in en op de Alpe. Velen zijn daar met een andere missie dan het fietsen; velen zijn meer met hun gedachten bij een ziek familielid of vriend, sommigen zijn zelf ziek of ziek geweest. En toch is er het gezamenlijk doel van al die 4100 fietsers: geld ophalen voor het Kankerfonds. Elk team moet € 10.000 sponsorgeld inleggen voordat er gestart mag worden.

Team De Kwakel heeft ook hierin zijn steentje bijgedragen; een feest gegeven waar meer dan € 6.250 opgehaald werd aan kaartverkoop en de overgebleven drankmuntjes na het feest leverde ook nog eens € 365 op. De donaties in de bussen op het feest waren een welkome verrassing... nog eens ruim € 200!! Ook individuele sponsors zijn benaderd en velen hebben bijgedragen. Al met al heeft Team De Kwakel € 18.101,50 overgemaakt aan het Kankerfonds.

Op 9 juni jl., bovenop de Alpe, heeft de voorzitter van de Stichting Alpe d'HuZes bekend gemaakt dat het totale bedrag bijeen gefietst voor het kankerfonds ruim 20 miljoen euro is!

Team De Kwakel is meer dan tevreden en trots... tevreden over hun sportieve prestaties en trots op alle sponsors, familie, vrienden en bekenden die het team en het kankerfonds een warm hart toedragen en gul hebben gegeven voor het goede doel. Hiervoor heel hartelijk dank!

Bron: Annemarieke Verheij - Verheijfotografie

Naar het overzicht