Het Kwakelse dragersgilde St. Godefridus.

14 juni 2011

Woensdag 8 Juni j.l. was het weer de jaarlijkse uitgaansdag van het dragersgilde
St. Godefridus uit De Kwakel. Het Dragersgilde zijn de mensen die de parochianen uit De Kwakel naar hun laatste rustplaats brengen en de dames die de overledene de laatste verzorging geven. Het is traditie dat bij dit jaarlijkse uitje ook de partners niet ontbreken.

De reis ging ditmaal naar Volendam waar ons gezelschap op de Dijk werd opgewacht door een vrouwelijke gids in mooie klederdracht en waar ook de koffie al klaar stond. Daarna werd er ingescheept voor de overtocht naar Marken waar we een rondleiding kregen. Heel duidelijk werd dat de mensen daar heel anders zijn dan in Volendam, vooral door hun geloof en hun zakelijkheid.
Na de rondleiding weer richting Volendam waar we een drankje tot ons namen en aansluitend de lunch werd gebruikt. Na de heerlijke lunch stond er eerst een fotosessie met de hele groep op het programma. Iedereen moest in klederdracht! Dat werd één grote, hilarische verkleedpartij met 36 mensen, lachen voor de groepsfoto was dus ook helemaal geen probleem. Zo stond St. Godefridus dus eens in een andere outfit. Daarna een rondleiding met onze gids door Volendam. Iedereen genoot ervan, de gids wist de nodige anekdotes op lepelen en het weer was heerlijk.

Om 16.30 uur vertrokken we weer richting huis en het jaarlijkse gekonkel kwam weer los: waar er gedineerd zou worden. Ook dit jaar was het bestuur er in geslaagd dat geheim te houden! Na een ware puzzeltocht van de chauffeur arriveerden we in Kudelstaart bij de Stoute Schoen, waar we werkelijk heerlijk hebben gegeten en niet te vergeten gedronken. Om ongeveer 21.30 uur waren we weer op de thuisbasis.
Al met al een zeer geslaagde uitgaansdag met vele hoogtepunten. Bij deze bedanken de dragers en dames van het gilde en hun partners het bestuur van St. Godefridus voor de organisatie van deze prachtige dag .

PS Ook werd er afscheid genomen van twee zeer trouwe leden van het Gilde nl.
Gerard Hogenboom, 41 jaar lid en van Kees Klijn, ruim 35 jaar lid . Onder luid applaus en de nodige cadeautjes werd het een mooi afscheid van het Gilde. Hartelijk bedankt mannen!
Jullie Collega's

Bron: Ben Plasmeijer

Naar het overzicht