Alle remmen los in Tour de Kwakel

05 juli 2011

Als een pijl uit een boog schoten vrijdagavond de honderd deelnemers aan het tourspel erve Vlasman op. De eerste ‘lappen' moesten op tijd in de bus voor de voorspelling van de eerste etappe van de Tour de France. Nieuwsgierig waren de renners naar de ploeg waarin men was geloot. Vanwege de laatste Tour in deze locatie verwijzen de ploegnamen dit jaar naar dit droevige afscheid. Konden de renners van ‘Het laatste oordeel' of ‘De laatste loodjes' zich nog oppeppen voor de laatste gang over erve Vlasman? Dat lukte wel, het was gezellig druk in het Tourhome. Veel deelnemers zien elkaar bijna geen jaar, alleen bij de Tour, en dan is er heel wat te bespreken of door te nemen.

De eerste truien werden op deze avond uitgereikt aan de winnaars van de verleden Tour. Roy Klijn kreeg de gele trui omdat hij verleden jaar had gewonnen en Joris Voorn de rode trui omdat hij toen de meeste ‘mazzel' had. Zij mochten dit eerste weekend met hun truien door De Kwakel pronken. Wel hele bijzondere truien dit jaar van Henny Kouw, met een ode aan nestor Co Vlasman.

Zaterdagmiddag zaten de deelnemers met hun voorspelling voor het eerst geschaard om de beeldbuis. De meesten hadden Gilbert voorspeld, deze kenners kregen gelijk. Maar door de vele valpartijen haalden de overige renners weinig punten op. Officieus behaalde Theo Bartels de meeste punten, gevolgd door Roy Klijn, die zijn visitekaartje meteen afgaf. Maar de Tour is pas net begonnen en er kan veel gebeuren de komende drie weken in Frankrijk en het Tourhome.

Stand na het 1e weekend:

Gele trui:

1 Wery Koeleman 20 pnt.

2 Jacques v/d Hulst

3 Thijs Holla

Rode trui:

1 Wery Koeleman 7 pnt.

Ploegen:

1 Het laatste rondje 58 pnt.

2 De laatste lap 55 pnt.

3 Het laatste nieuws 54 pnt.

 

Bron: Dirk Plasmeijer

Naar het overzicht