KBO De Kwakel op vakantie in Drente

26 augustus 2011

Op zaterdag 13 Augustus om 13.00 uur vertrokken 28 leden van de Bond van Ouderen uit De Kwakel voor een week vakantie naar het mooie dorp Odoorn in Drente. We werden opgehaald met de luxe spelersbus van voetbalvereniging Veendam, die deze keer geen voetballers maar ouderen vervoerde.
We kwamen na een tussenstop om ongeveer 16.00 uur aan in het mooie hotel de Oringer Marke waar de sleutels werden uitgedeeld. 's Zondags was een vrije dag en dat kwam goed uit, want het heeft bijna de hele dag geregend.

De week werd gevuld met erg leuke excursies  in de middag: varen in de weerribben (een moerassig gebied waar vroeger turf gestoken werd en waar men later van de rietteelt leefde), een bezoek aan het Land van Bartje, het hunebedmuseum in Borger. Hier troffen we als vrijwilliger een Kwakelaar: onze vroegere dorpsgenoot Piet den Haan Czn. Hij woont nu ruim een jaar in Drente en verzorgde voor ons een rondrit met de Hunze Express, waarbij wij een echte kudde Drentse heideschapen uit Exloo te zien kregen. Maar liefst 360 schapen, moeiteloos bijeengehouden door de herder en diens twee Bordercollies, prachtig om te zien! Ook de avonden waren goed verzorgd: een film over het vroegere Drente, natuurlijk bingo, en een vrouwenkoor uit Beilen (erg gezellig). Uiteraard werd er ook veel gekaart. De verzorging van eten en drinken was zeer goed.

Bij deze namens alle vakantiegangers een woord van dank voor Rob en Leny de Boer voor de organisatie van deze zeer geslaagde vakantieweek.

 

Naar het overzicht