Dammen: Kwakelse damclub naar de top!

22 oktober 2011

Na twee bondswedstrijden in de 1e klasse van de Noord-Hollandse dambond heeft Kunst & Genoegen zich aan de top gemeld. Wederom werd er nipt gewonnen, nu van Kennemerland dat sterk tegenstand bood. Maar juist Rene de Jong en Wim Keessen staken op deze maandagavond in 't Fort De Kwakel in een blakende vorm.
Op het kopbord van de beide teams ontspon zich een titanenstrijd tussen Paul Smit en Adrie Voorn. Het bord stond in vuur en vlam, maar toen Paul geen olie op het vuur durfde te gooien ging de partij als een nachtkaarsje uit en kwamen de kampioenen remise overeen. Op bord twee wist Wim Keessen een prachtige damcombinatie uit zijn hoed te toveren. De kampioen van Aalsmeer voegde zo een tweede zege aan zijn totaal toe en zette wederom zijn team in een winnende positie. Maar wat zouden Rene de Jong en Piet van der Poel doen? Rene stond in een ingewikkelde lange vleugel opsluiting en Piet liet zich op zijn korte vleugel wat in de nesten werken. Rene was gebrand na zijn nederlaag in de eerste bondswedstrijd, Rene maakte het speelveld voor zijn opponent steeds kleiner. Uiteindelijk kwam de Kennemer helemaal in de tang en won Rene fraai. Zo werd hij ook matchwinnaar omdat de kloof onoverbrugbaar werd. Piet van der Poel kwam steeds meer met zijn rug tegen de muur en kon niet meer ontsnappen, eindstand 5-3 voor K&G! De eerst volgende wedstrijd is in en tegen Diemen dat ook nog in de race is. Het 2e team van K&G gaat eerder in de ring, zij spelen hun wedstrijd volgende week tegen Den Helder in Zaandam.
Naast het bondsgebeuren werd er voor de onderlinge competitie gespeeld, hierin nam Leo Hoogervorst de leiding door een zege op nieuwkomer Gerrit vd Steeg. Huib Arends wist in bijna de langste partij van de avond Bert van Wermeskerken te verslaan. Een lange avond voor Bert die altijd trouw als eerste de borden klaarzet. Damliefhebber blijven elke maandagavond vanaf half acht welkom in 't Fort De Kwakel.

Naar het overzicht