Stichting AED De Kwakel een feit!

23 oktober 2011

Dinsdag 11 oktober jl. zijn, onder toeziend oog van Notaris Mr. R. Buurke, de stukken ter oprichting van de Stichting AED De Kwakel getekend.

Het doel van de stichting is het realiseren van een 6 minuten-zone in De Kwakel. Deze 6 minuten zijn uiterst cruciaal bij het overleven van een hartstilstand (www.6minuten.nl), maar veelal lukt het niet om binnen die tijd professionele hulp bij de hand te hebben.
Naar goed voorbeeld van de Stichting AED Westeinder, welke al geruime tijd met zeer goede resultaten opereert, is nu de Stichting AED De Kwakel opgericht. Ook hier zijn goed opgeleide burgerhulpverleners bereid gevonden actief op een reanimatiemelding in De Kwakel te reageren.
De ervaring leert dat de burgerhulpverleners veelal binnen 3 minuten na melding van de meldkamer aanwezig zijn. De reanimatie wordt opgestart met behulp van een AED en voortgezet totdat de professionele hulpverlening dit overneemt. Doordat de reanimatie binnen de eerste zes minuten gestart kan worden, vergroot dit de overlevingskansen van een slachtoffer aanzienlijk! En dat kan tenslotte iedereen zijn...
Heeft u vragen, wilt u deelnemen of sponsor worden? Meldt u op stichting-aed-de-kwakel@live.nl, en wij nemen contact met u op.

 

Bron: Nieuwe Meerbode -19/10/2011

Naar het overzicht